Damat Berat Albayrak yönetecekmiş hazine ve maliyeyi... Türkiye’de ekonomiyi en iyi yönetecek kişinin yine Başkan Erdoğan’ın ailesinden çıkması ne büyük tesadüf değil mi?
Bakan olarak isminin açıklanması yetti! Türk Lirası anında yüzde 2.5 değer kaybetti. Hele bir koltuğa otursun, o zaman seyret ülke ekonomisini... İyi de neden öz oğluna güvenmedi? Bilal Erdoğan’ın neyi eksikti? Ülke ekonomisini yönetemez miydi?

* * *

Gelenek ve göreneklerimize göre damada para, altın, saat falan takılır. Hadi zenginsen belki ev, araba alınır. Ülkenin maliyesini emanet etmek, hazinesini vermek nedir?
Damat Berat enerji uzmanı değil miydi? “Azıcık da ekonomiyi yöneteyim babacım” mı dedi? Enerji konusunda tez vermişti. Birden bire ekonomist mi oldu? O şimdi Türkiye ekonomisinden sorumlu!

* * *

Enerji Bakanı olarak başarılıysa neden devam etmedi? Başarısızsa neden Ekonomi Bakanı oldu? Ekonomi alanında daha iyiyse niye Enerji Bakanlığında harcadık Berat’ı? Boşa geçirdik yılları...
Enerji Bakanı iken saatlerin ayarı ile oynadı, çoluk çocuk bütün bir halk sabahın zifiri karanlığında kalktı, yollarda telef oldu. Resmen enerjimizi emdi. Nedeni, elektrik tasarruf önlemiydi. Ekonomiye olan ilgisi o zamanlardan belliydi.

* * *

Öyle bir damat düşünün ki hem enerji ve doğal kaynaklardan anlasın, hem de ekonomi uzmanı olup Hazine ve Maliye Bakanı olup ekonomiyi yönetsin. Türkiye ekonomisinin dümenine geçsin. Allah herkese böyle damat nasip etsin.
Başkan, “Yetkiyi bana verin. Faizle, kurla mücadeleyi bana bırakın” demişti. Kılçıklık yapacak kimse de kalmadı. “Faiz indirilince enflasyon da düşer” teorisini ispatlamanın şimdi tam zamanı...

* * *

Türkiye ekonomisinin durumu malumunuz. En sıkıntılı bakanlığı Berat Albayrak aldı. Aslında büyük risk... Başkası gelse, ekonomi kötü gitse, ”sözümüzü dinlemedi” diye günah keçisi ilan edilir, üç aya kalmaz kapıya konulurdu.
Berat Albayrak’ın hem yurtiçinde hem de yurtdışında hiçbir kredibilitesi yok. En ufak hatası normalden fazla tepki görecek. Bütün dünya onu damat kontenjanından görecek. Akademik kariyeri de öyle ahım şahım değil... Gerçi Tansu Çiller ekonomi profesörüydü de ne oldu?

* * *

İyi ihtimal yok mu? Sonuçta Başkan’ın damadı... Güvenip işine karışmazsa, “Ben ekonomistim” deyip gereksiz açıklamalar yapmazsa, acayip teorileri uygulatmaya çalışmazsa, Merkez Bankası’na emir yağdırmazsa daha tutarlı bir ekonomi politikası izlenebilir. Başaramazsa Bilal Erdoğan da denenebilir.

sozcu-banner-1