Seçim kararı alındı...… 25 Haziran sabahı bambaşka bir Türkiye’ye uyana...…Şaka yahu şaka... Ne olacak? Gökten fabrika mı yağacak? Belli ki 25 Haziran’a kadar makarna ziyafeti var. Sonrasında isteseniz de istemeseniz de tencerenizde sadece makarna kaynar.
Düğün aceleye geldiyse bilin ki gelin hamiledir. Bu yapılan seçim ekonominin AKP’nin elinde patlamasının resmidir. Artık nasıl tutuşmuşlarsa, o gün yüzbinlerin gireceği üniversite sınavı olduğunu bile hatırlamadılar. Gittiler sınavı ertelediler! Zaten okuyup da ne olacak? İş mi bulacak?

* * *

Erken seçimin nesini eleştireceksin? Saçmalamalarını dinleyip eğleneceksin. Keyfini çıkartıp hallerine güleceksin. Erken seçimle ülke belirsizlikten kurtulacak ve ekonomi çok iyi olacak! Ha ha ha ben ikna oldum valla...…
Kazanır mı? Bilemem...… Zira geçen yıl mühürsüz oylarla bile yüzde 51’deydi, bu yıl ne değişti? Her şey daha kötüye gitti. Daha geçen “Ne erken seçimi, yazar kasa fırlatan mı var?” diyordu. Millet yollarda kendini yaktı. Haber bile olmadı!

* * *

İşin güzel tarafı; bu seçimde kaybetme ihtimali yok! Erdoğan kazanırsa hiçbir şey değişmeyecek, kriz katlanarak büyüyecek, oy verenlerin ağlamalarını duymak beni çok eğlendirecek. Saatli bomba ekonomi, başkasının elinde patlarsa yazık değil mi?
Erdoğan kaybetti mi? Ekonomi için zaten yaktık gemileri... Dönüş yok artık geri... Lakin demokrasi için çek geç değil! Daha fakir ama umut dolu bir gelecek bekliyor bizi...…

* * *

Şimdi 65 gün boyunca dış güçleri, vatan hainlerini, 15 Temmuz darbesini, “Bakınız çok enteresan” anları, “Böyle olabilir mi ya”ları, “eyy” leri dinle dur. Yorulup uyusa, rüyasında konuşsa televizyonlar yine canlı yayında...…
Bunları dinlerken, vergiler, zamlar, bir de maaşa yapılan zamlar, asgari ücret, yap-işlet-devret, yandaş müteahhite hizmet, sarayı, yazlık sarayı, 170 metrelik limanı, kesilen ormanları, dört metrelik duvarı, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Yıldız Sarayı, Vahdettin Köşkü, Huber Köşkü, Beykoz Kasrı çıkmasın aklından.

* * *

Referandumda “evet” çıkarsa şehit gelmeyecek, benzin, mazot düşecek, zam olmayacak, vergi artmayacak, döviz yerinde sayacak, herkes kendi evinde oturacak, araba alacak, elektrik çarpmayacak demelerini de unutma...…
Suriyeliler misafirimiz, Afganlar kardeşimiz...… Sen sırada beklersin, onlar otobüse metroya bedava binsin. Vatandaş yapılınca göçmen, oldu mu sana seçmen? Sen seyret, bak keyfine... Her türlü kazanacaksın bu seçimde!

sozcu-banner-1