Dolar rabiayı üçledi, gün içinde 4.44’ü geçti... Faiz yüzde 16.80’i yedi, bitirdi. Merkez Bankası gözüne fener tutulmuş tavşan gibi olanı biteni sadece izledi. Başkanı, ekonomi lisansı bile olmayan, kuruma en son giren en genç kişi... Saray istedi, kişiye özel olarak yasalar değiştirildi. Ona verdiler yönetimi... Ne yapacaktı ki? Kapasitesi belli!

* * *

Yandaş gazetelerin moral vermek için yayımladığı haber şahaneydi! Erdoğan, küresel piyasalarda söz sahibi 25 yatırımcı ile Londra’da bir araya geldi. Yaklaşık 18 trilyon doları yöneten banka, fon ve şirketlere “Türkiye’ye yatırım yapın” dedi.

* * *

Bunlar hani üst akıl, dış güçler, faiz lobisiydi? Neden görüşmeye gitti? Milli ve yerli sermaye bitince “gelin bize yatırım yapın” mı denildi? Hiçbiri de olumlu cevap vermedi! Ekonomiye dışarıdan müdahale var diyenlerin dışarıdan gelecek yardımı beklemesi biraz komik değil mi?

* * *

Bırakın 18 trilyon doları, on binde birine bile razı... Madem çağrı ile oluyor, ben de 35 yatırımcıya çağrıda bulunuyorum. Ülkeye bir 25 trilyon dolar da ben çağırıyorum. Etti mi size 43 trilyon dolar. Umarım bu iyiliğimi unutmazlar!

* * *

Sizin de dikkatinizi çekmedi mi? Her seçim öncesi Körfez’den para gelecek derler, seçim biter, gelmez haber. Geçen yıl referandum öncesi Arabistan’dan 100 milyar dolarlık yatırım yapılacağını müjdelemişti. Ne nazlı paraymış arkadaş, bir türlü gelemedi gitti! Yıllardır yolda... Başına bir şey mi geldi?

* * *

Öyle vizyonsuz bir yönetim var ki işbaşında... Para gelse bile ne yapacak? Söyleyeyim, yine beton dökmek için çukur açacak! Kanal İstanbul’u için kazmaya başlayacak. Milyarlar gömülecek. O para nasıl bize geri dönecek? Kanal açılacak da, gemi geçecek de, para ödenecek. Hem de bedavası varken!

* * *

Hatırlıyor musunuz zamanında yediğimiz hurmaları... İşte bugün verilecek kararı... Kurban Hakan Atilla’ya verilecek ceza bankalara verilecek cezaların yolu açılacak. İşin ilginci suçlu bulunan Atilla’nın avukatları suçun işlendiğini kabul ettiler. İfade ve delillere itiraz etmediler. Sadece “Atilla yapmadı” dediler. Suçu kabul edip, sabitlediler.

* * *

Amerika’nın aldığı karar bizi bağlamaz diyebilir misin? Diyemezsin! Amerika ile kim ters düşmek ister. Hangi kurum Amerika’ya karşı çıkıp Türkiye ile iş bağlar? Hele 18 trilyon doları yöneten firmalar... Arasan bile telefonu meşgule atar. Anlamayan İran ekonomisinin durumuna baksın, belki o zaman anlar!

sozcu-banner-1