Gerileyen enflasyon, düşen dolar kuru, kapanan dış açık... Algı yönetimi şahane de pek işe yaramıyor bu günlerde...
Ekonominin hali dizi filmlerin sezon finali gibi... Her geçen gün işler sarpa sarıyor. Tüm söylemleri, icraatları, açıklamaları iç politikada kuyruğu dik tutmaya hizmet ediyor.

★★★

Oysa bu sefer millet kötü gidişatı iliklerine kadar hissediyor. Dolar düştü, faydası yok. Fiyatlar mıh gibi yerinde duruyor. Büyüdükçe büyüyor borçlar. Para bulmaya mecburuz...
Enflasyon düştü, faydası yok. Kim neyle gidip mal alacak? Satılmayınca üretim azaltılıyor. Üretim azaltılınca dış ticaret açığı geriliyor. Ne ithal edip üreteceksin de satacaksın? Mecburen ölü taklidi yapacaksın.

★★★

Türkiye’de insanlar fakirleşiyor. Hayali fakat resmi rakamlar bize 2013 yılında 12.480 dolar olan kişi başı gelirin Yeni Ekonomi Programı tutsa bile 9.385 dolara ineceğini müjdeliyor!
Alınan kararların bir ciddiyeti de yok! Kaldır kahvehaneden Hüsnü dayıyı, yapsın benzer açıklamayı... Utanmasalar “Kafam kadar dış ticaret hacmimiz” var deyip koyacaklar noktayı...

★★★

Henüz matematiği değiştirecek bir karar almadıklarından dolayı 2 kere 2 hâlâ dört ediyor. Matematik bize ne diyor? Sonucu değiştirecek hiçbir şey yapmadın!
Mevcut sistemle her ay satış rekoru kır, ekonomi yine tam takır kuru bakır... En basit bakkal hesabıdır. Kazandığından fazlasını harcarsan borçlanırsın. Borçların artarsa zorlanırsın. Seçmen “arttı” lafını görünce direkt memnun oluyor! “Artan ne?” diye sormuyor.

★★★

Dünyada ekonomisi en kırılgan ülkeler listesi değişiyor sürekli. Türkiye ev sahibi... Hepsi kumpas tabii...
Sonuçta ekonominin kırılgan olup olmadığının cevabını sandıkta halk vermeyecek mi? Bütün suçu da yönetime atmamak gerekli... O halk bizi bu noktaya getirdi!

★★★

Ülkenin ihracat rekortmenlerine bakalım... Ford, Toyota, Fiat, Renault, Bosch, Mercedes... Ey Amerika, ey Almanlar, Japonlar, İtalyanlar, Fransızlar...
Arkasından atıp tutuğun yabancılar... Bu ülkede kurulu şirketleri toplam ihracatın yarısından fazlasını yapıyorlar.

★★★

Bu şirketler hep yıllar önce Türkiye’yi seçenler... AKP döneminde gelen var mı? Olmaz mı? Suriyeliler! Şimdiden 35 milyar dolarımızı yediler.
Yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisi kalmadı. Belli ki dünya bizden hoşlanmıyor. Araplar bile yan bakıyor!
Gençler; tünele yeni girdik ve ucu fena bir yere çıkıyor... Ödediğin faturalardan, içtiğin suya, vergilerden, cezalara her şeye zam gelecek. Hepsi misliyle geri ödenecek. Kaşıkla verip şırınga ile çekilecek!