Merkez Bankası 2019 enflasyon hedefini yüzde 5 olarak açıkladı! Hangi ülke için yaptı acaba bu hesabı? Artık işin tadını kaçırıyorlar!
Ben 1.80 boyundayım, haftaya 1.90 olma hedefim var. Sonuçta bu da bir ihtimal! En azından ben devletin en önemli kurumlarından birini yönetmiyorum. İnsanlarla dalga geçmiyorum!
Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Ne yaptılar? 2012 yılından beri hedefi yüzde 5 koydular. Hepsinde de fena yanıldılar. Hiç de utanmadılar?

★★★

Başarı, hedefi tutturmak değil midir? Peki, o zaman nerede başarı? Hepsini tutturdular da sanki bir bu eksik kaldı!
Merkez Bankası muhtemelen yeni rapor hazırlamaya üşeniyor. Her yıl bir önceki yılı kopyala-yapıştır yapıyor! Belli ki meydanı da boş buldu, sallıyor. Enflasyon diyor bana bir gülme geliyor
Tamam, masa başında oran belirleyip maaş alıyorlar. Kabul, bir yerlerinden uyduruyorlar. İyi de matematik de mi bilmiyorlar?

★★★

Uyduruk hedeflerle milleti kandırma üzerine kurulmuş bir ekonomi anlayışımız var. O zaman milletin hoşuna gidecek hedefler koy ki, tutmasa da başarılı sansınlar değil mi? Nasıl olsa basın yandaş, medya candaş olunca fazla kurcalayan olmuyor.
Yine de memlekette “Merkez Bankası enflasyon hedefini yüzde 5 olarak açıkladı” diye konuşma yapılsa, alkışlayacak binlerce insan bulunur anında!
Artık durum utanç verici boyutta... Merkez Bankası’nın 2018 enflasyon hedefi de yüzde 5 idi... Geldiğimiz yer belli!
Başkanının ekonomi ile alakası olmadığından, ülkede adam yokmuş gibi kendisi Uluslararası İlişkiler ve Sosyoloji diplomaları ile o koltuğa oturtulduğundan, sosyolojik olarak doğru hamledir.
Lakin Türkiye ekonomisi adına talihsiz bir açıklama ve bir o kadar da ciddiyetsizliktir. Rezalet gibi rezalettir.

★★★

Başkan; “Hedefim tutmazsa istifa ederim” diyebiliyor mu? Belirlediği hedefin arkasında durabiliyor mu? Belki de pazarlık yapıyor. Kapıyı yüze 5‘ten açsak yüzde 15’ten işi bağlarız. Ortamlarda bunu başarı gibi anlatırız!
Enflasyon hedefinin “hükümetle varılan mutabakatla uyumlu” olarak yüzde 5 seviyesinde korunduğu raporda yer alıyor.
Bir de iktidar ile mutabakata varılmış! İktidar ne ki Merkez Bankası ne olsun?
Normal bir ülkede iş alemi bu hedefleri baz alarak yatırım yapar, pozisyon ayarlar, nakit dengesini kurar, elaman sayısını hesaplar, kendi stratejisini ortaya koyar...
İyi de burası Türkiye... Laf olsun torba dolsun. Açıklanan hedeflere inanan salak varsa o da kenarda dursun!

★★★

AKP ne diyordu; “Hedef 2023 yılı!” Eğer enflasyon hedefinin şaşmasından gidersek, oluyor mu size “Hedef 8496 yılı!” Hadi hayırlısı...