Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ; “Suriyelilere şimdiye kadar 31 milyar Euro harcadık” dedi. Miktar geçen ay 31 milyar dolardı! Dolar-Euro ne fark ediyor derseniz, Euro olunca 37.5 milyar dolara tekabül ediyor. Aradaki 6.5 milyar dolar farkın lafı mı olmuyor! Söylerken öyle de rahat ki sanırsın cebinden veriyor.

* * *

Sen git üçe beşe fabrikaları sat, Suriyeliye 37 milyar dolar harca... Yalan valla! Bakın; Elbistan Şeker Fabrikası 297 milyon liraya satıldı. Ne kadar? 73 milyon dolar! Ülkede para kalmadı diye sattığımız şeker fabrikasından 573 tanenin parasını Suriyelilere bağış yapmışız. Tabii inanırsanız!

* * *

Para yok diye Avrasya Tüneli’ni yap-işlet-devret modeli ile özel sektöre yaptırtıyorsun. Gidip 31 tane Avrasya Tüneli’ni Suriyelilere harcıyorsun. De ki gerçekten verdin, bir de bunu “ensar” olmaya bağlıyorsun. Ortada bir “ensar” olayı illaki var da bu o değil!

* * *

O parayı bizim Kıbrıs’a harcasan cennet yaratırdın. Ülkedeki bütün okulları laboratuvar ile donatırdın. Üstüyle Mars’a koloni kurardın. On beş tane yerli otomobil fabrikası açardın. Bırak Kanal İstanbul’u, Samsun’dan girer Mersin’den çıkardın. Afrin’e girmez, direkt satın alırdın.

* * *

Parayı nereye verdin? Yok! Nereden verdin? Yok! Nasıl verdin? Yok! Ne aldın da verdin? Yok! Kimden satın aldın! Yok! Fatura, fiş? O da yok! Zira Suriyelilerin 37.5 milyar dolar almış gibi bir hali de yok! On yüz bin milyar fidan diktik gibi bunu da sallıyorlar. Nereye gittiği belli olmayan paralar için adres gösteriyorlar.

* * *

Lakin matematik var. Çoluk çocuk demeden her birimizden adam başı 462 dolar almışlar, her bir Suriyeliye 10 bin 700 dolar vermişler! Bu konuşmaları gidip Suriyelilere yapsa hadi neyse... Kendi vatandaşına yapıyor bir de...  Resmen övünüyor senden aldım ona verdim diye! Buna inanan aklı balığa taksan boğulur denizde!

* * *

Sen kendi vatandaşından Genel Sağlık Sigortası parası iste, prim borcu çıkar, gecikince faiz koy, sonra git “Suriyeliye verdim” de... Bu ülkede insanlar iş bulamadığı için intihar ediyor.
Daha yeni, Sakarya’da biri 300 lira için cinayet işledi! Bıçakla adamı deşti. Vergisini ödeyemeyen on binlerce kişi hacizli. Para nerede diye sorsan Suriyelilere gitti!

* * *

Peki, neden bu kadar Suriyeli Türkiye’de? Osmanlıcılık oynarken elimize yüzümüze bulaştırdığımız öngörüsüz politikalar nedeniyle... Ortadoğu’nun lideri sıfatıyla mezhep savaşına mı kurban oldu para? Kimler nemalandı acaba?

* * *

Halkın en rahatsız olduğu konuların başında Suriyelilerin geldiğini görüyor. Onlar da gayet pişkin, bayramlarda ülkelerine gidip, gezip, akrabalarıyla bayramlaşıp, tatil yapıp yeniden Türkiye’ye dönüyor.  Bari bu bayram gittiklerinde kapıyı kapasak, malum cereyan yapıyor!

sozcu-banner-1