Alay konusu bile oldu. Dün insanlar cep telefon­larından; “Düğün erkene çekildiyse gelin hamile­dir” yazıp, günün en anlam­lı sözü diye paylaştılar.
Seçim niçin erkene çekil­di?
2 neden sıralanıyor:
1- Karnında çocuk kıpırdadı.
2- Kalbinde korku büyüdü.
Siz bakmayın ekonomiyi güllük gülistanlık göstermelere. Basının yüzde 90’ı; “Külliye propagandasını haber diye” gazetesinde yazıyor, TV’sinde canlı yayınlıyor. Ekono­minin karnında dişli, saçlı, yürüyen, saldıran, yakan, yıkan bir ciddi kriz büyüdü. Her iki ayda bir “teşvik paketleri- destek direkleri- nar­koz (uyuşturucu) önlemleri” ile kriz sindirilip, savuşturuluyor.
Savuşturulamaz oldu.
40 gün erkene alınır.
50 gün, 60 gün.
En fazla 100 gün.
Tarihte böylesi görülmemiş; seçimi 480 gün erkene çektiler. Ekonomik krizin saraydaki babanın eline doğa­cağının en büyük alameti (!) seçimle­ri yapılması gereken tarihten 16 ay önceye (480 gün eder) çekmekti.

* * *

Kalpler ise pır pır!
Korku büyüyor.
Çünkü, “Külliye ittifakının du­varlarını sarsabilecek” güçlü dip dalgalar patladı: Saadet Partili Temel Karamollaoğlu, Erdoğan’ın AKP’sini 16 yıldır seçen dindar muhafazakar seçmenin ciddi sayılabilecek bir bölümünü kendine çekiyor, İYİ Par­ti’nin lideri “Dişi Kurt Asena Meral Akşener” de sarayın ittifakçısı Devlet Bahçeli’ye oy atan milliyetçi seçmeni MHP’den koparıyor. Erdoğan ile Bahçeli ittifakını destekleyenlerin oyu yüzde 50’nin altına doğru hızla iniyor olmalı ki, kalplere “iktidar koltuğu gidiyor korkusu” düştü.

* * *

Türkiye, “tezini de anti tezini de kendisi bulan” insanların ya­şadığı ülke. Seçmen “Tek Ada­mı” yarattı, aynı seçmen “Tek Adam’ın yüreğine yıkılacaksın korkusu” soktu. Basının bilmişleri gerçeği saptırıyor: Muhalefet güçsüz değil, dağınık da değil, şaşkın da değil. Dindar muhafazakar seçmen için Saadet, milliyetçi seçmen için İYİ Parti, sosyal demokrat, sol, Atatürkçü, laik seçmen için CHP, 16 yıldır Erdoğan’ı desteklemiş fakat şimdi mutsuz Kürt seçmen için HDP var. Bu seçmen 4 ayrı koldan ama tabanda “Saray iktidarını san­dıkta yıkmak üzere” birleşti. “Tek Adamlı Saray Düzeni”ni bu seçmen yarattı, onun anti tezini de bu seç­men buldu.
Halktan baskın yiyecek.
Muktedirin bitişi başladı.
Ava giden avlanır.
Baskına kalkan baskın yer.

İşte Türkiye bu!


GENÇ İmam Hatipliler Derneği başkan ve yönetim kurulu üyeleri, CHP lideri Ke­mal Kılıçdaroğlu’nu Meclis’te­ki odasında ziyaret etti. 45 dakika süren görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ziyaretçilerine “Atatürk’ün Nutuk” kitabını armağan etti. Genç İmam Ha­tipliler Derneği Başkanı Mu­hammet Samet Akkaya da Kılıçdaroğlu’na, Atatürk’ün 1923 yılı 7 Şubat günü Balıkesir’de Zağanos Paşa Camii minberinde yaptığı konuşmada; “Milli irade yalnız bir şahsın düşünmesiyle değil, millet fertlerinin tamamın arzularının, emellerinin birleş­mesinden ibarettir” cümlesinin geçtiği metni hediye etti.

sozcu-banner-1