Geçen ramazanda:
300 gramı 2 TL idi.
Bu ramazanda:
Gramajı azaltıldı.
275 grama indi.
Ramazan pidesinin de kilosu 7 lirayı geçmiş oldu. Niçin fırlıyor fiyatlar? Ankara çok şişti. Yeme canavarı oldu. Yiye yiye çatlayan Ankara, israfı büyüttükçe enflasyon çift hanede yeniden hortladı. Enflasyon çift haneye çıkınca ramazan pidesi de geçen ramazanda gramaj fiyatı 6 lira 60 kuruştu, bu ramazan da 7 lira 20 kuruşa çıktı.
Dolar: 4 TL’yi geçti.
Euro: 5 TL’yi geçti.
Benzin: 6 TL’yi geçti.
Ve Pide: 7 TL’yi geçti.

* * *

Borçla Hızlı tren yaptılar.
Zarar ediyor.
Borçla Köprü yaptılar.
Zarar ediyor.
Marmara’nın altına borçla tüp geçiş yaptılar. Zarar ediyor. Körfeze borçla uzun köprü yaptılar. Zarar ediyor. Büyük şehir hastaneleri yaptılar. Zarar ediyor. Borçla havaalanı yapıyorlar. Daha açılmadan zarar ediyor. Çok yüksek faizle bulunan dış borcu cari açığı kapatacak üretime değil “yiyen ve yediren çoğaltan betona aktardıkları” için ülke zarar ediyor.
Kâr eden projeleri yok.
Zararına proje yapmak.
En büyük “yiyicilik.
Ankara’da iktidarı elinde tutanlar “yiye yiye- yedire yedire” fatura büyüdü; fatura yükselen enflasyon ve ağır vergiler olarak halktan çıkıyor.

* * *

Ağır fatura ve zalimce vergiler; 480 gün erkene alınan seçimlerde yapılacak siyaset yarışına da yansıdı.
2 taraf oluştu.
Yiyenler ittifakı.
Yemeyecekler ittifakı.
Benim gördüğüm ve gözlemlediğim kadarıyla “CHP-SAADET-İYİ PARTİ-HDP”nin tabanda kurduğu ittifak, “siz çok yediniz yeter, biraz da biz yiyelim” diyenler değil.
Seçimlere 57 gün var.
Her dakika.
Her saat
Her gün.
Yatıp kalkıp “Biz yiyen ve yediren olmak için ittifak kurmadık. Biz yiyen ve yedirenlerin saraylı saltanatına son vermek için ittifak kurduk” diye anlatmaları gerekir: “Biz yemek ve yedirmek için bir araya gelmiyoruz, biz yandaşlarımızı kayırıp kollamak için değil Türkiye’nin hukuk, adalet, kardeşlik, huzur, yüksek akıl, yüksek ahlak çizgisi içinde üretimle zenginleşip, milli gelir pastasını eşit paylaştıran yeni bir yapı kurmak, güçlü Meclis ve parlamenter sisteme dönüş için sizden oy istiyoruz” vurgusu yapmalılar.

* * *

Sandığa 57 gün kaldı.
Bir yanda Güçlü Saray!
Öbür yanda Güçlü Meclis!
“Yiyen-yediren” ittifakının karşısında “yemeyen-yedirmeyen” ittifakı kuruldu. Hangi ittifak ne diyor ve ne kadar samimi seçmen ona bakar.
Görelim.

sozcu-banner-1