Altın fırsat olabilir.
Olmalı.
Başbakan Binali Yıldırım, elinde bir zeytin dalı Selahattin Demirtaş’ı hapishanede ziyarete gidip  kucaklaşmalı, Tayyip Erdoğan da elinde bir zeytin dalı Beşar Esad ile Afrin’de buluşup tokalaşmalı ki, “Amerikan oyunu” darmadağın olsun. Rusya’nın varsa gizli hesapları kursağında kalsın. ABD, şimdi “Kürtleri vatan sahibi yapmak istiyor da onun için PYD-YPG-PKK’yı ordulaştırıyor ” gibi bir algıyla Ortadoğu’da yeni bir sahne açtı.
Gerçek bu değil.
ABD’nin derdi:
Kürtlere vatan değil.
BOP’u oturtmak.
Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) denilen kirli oyunun içinde başından beri; “Kürtler ile Türklerin kardeşliğini düşmanlığa çevirmek” yatıyor ve Türk Ordusu, bugün  kendi ülke topraklarındaki Kürtler ile Türklerin beraberliğinin bozulmaması için Suriye’ye girmiş bulunuyor.
Böyle anlıyorum.
Böyle okuyorum.

* * *

Eksiği eksik, fazlası fazla, öncesi de var, sonrası da; 100 yıl, üç neslin gözleri önünde aktı geçti. 100 yıl önce Fransa Suriye’ye ordu gönderdi.
Birlik getiremedi.
Zaten birlik için gelmemişti.
İngilizler ile kafa kafaya vermiş;  Suriye-Irak- Türkiye topraklarını bölüp parçalamak için gelmişti. Yine 100 yıl önce İngiltere Irak’a ordu gönderdi.
Birlik getiremedi.
Zaten birlik için gelmemişti.
“Ortadoğu pastasını Almanlara kaptırmamak” için gelmişti.
İngilizler ve Fransızlar:
Ruslar ve Amerikalılar:
Cetvelle haritalar çizdiler.
Bölgeyi diken üstüne oturttular.
Sonuç: Fakirlik. Çatışma.
Yaklaşık 40 yıl önceydi.
ABD,  Irak’a ordu çıkardı.
Birlik getiremedi.
Zaten birlik için gelmemişti.
Rusya’nın gücünü geriletmek için gelmişti. Rusya da boş durmadı. 50 yıllık soğuk savaş döneminden başlayıp  Irak’a, Suriye’ye asker, silah, yardım, ideoloji transfer etti, üsler  kurdu.
Rusya da birlik getiremedi.
Zaten birlik için gelmemişti.
ABD’yi geriletmek için gelmişti.

* * *

100 yıl sonra Türk Ordusu Suriye’ye “Zeytin Dalı” ile  “Suriye’nin toprak bütünlüğünde gözüm yok, kimsenin de benim toprak bütünlüğünde gözü olmasın” demek için girdi.
2 sürpriz  bekliyoruz.
Türk ile Suriyeli tokalaşır.
Kürt ile Türk kucaklaşır.
Ancak; “ Tayyip Erdoğan ile Beşar Esad tokalaşır, Binali Yıldırım da Selahattin Demirtaş ile kucaklaşırsa”  ABD’nin Suriye-Irak topraklarında “Kürt’ü Türk ile vuruşturup çarpıştırmak oyunu” bütünüyle bozulur.
Dede, oğul, torun.
Üç kuşaktır izliyoruz.
Türk, Kürt, Arap.
İranlı, Iraklı.
İsrailli, Filistinli.
Azeri, Ermeni.
Bir araya gelip, el ele verip, gücü güce katıp; milletlerin, mezheplerin ve dinlerin sınırlarını kaldırıp “ Ortadoğu’da kardeşlerin birliğini” kuramadıkları için İngiliz, Fransız, Amerikalı, Rus’un bölgede “oyun kurucu olmasını” kabullendiler.

* * *

Çok zor, çetin, büyük riskler taşıyan kardeşlik adımı atmak ve “ABD-Fransız oyununu bozmak” için Türk Ordusu Suriye’ye girdi. Çıkmak üzere girdi. Bütün yük Mehmetçiğin sırtına binmemeli.  Bugünden başlayarak;  Suriye’de ve Irak’ta yaşayan Kürt, Arap, Türkmenlerin ortaklaşa sahibi oldukları petrol, doğalgaz, insan kaynağını Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt ve Arap kardeşlerinin sahibi olduğu toprak, su, insan kaynağıyla buluşturup ortak zenginliğe dönüştürecek projeler ilan edilmeli.
İslam Birliği kuruldu.
Başarılı olamadı.
Müslüman Müslümanı öldürdü.
Tıpkı Avrupalıların “Avrupa Birliği” gibi, coğrafyamızda  “Zeytin Dalı Birliği” kurulabilir.
ABD oyunu bozulabilir.
Yurtta barış!
Cihanda barış!
Ancak böyle olabilir.

* * *

Batı bölgemizi böldü.
Medeniyetsizlik yaptı.
Türk-Kürt-Arap!
Bir araya gelip Batı medeniyetine medeniyet nasıl olurmuş göstermesini ben ölmeden önce görmek isterim. Binali Yıldırım’ın elinde bir zeytin dalı ile hapishanedeki Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesini ve Irak ile Suriye’de “Türkmen-Kürt-Türk ve Arapların birlikte hangi üretim projelerini yapabileceğini” bugünden anlatmasını görmek isterim.