Belgeyi bana Altan Akışık gönderdi. Ben de “gerçeğin aydınlanmasına” bir hizmet olsun diye size aktarıyorum.
Adı: Hamit.
Soyadı:----
(Soyadı yasası çıkmamıştı)
Babasının adı: Ali.
Validesinin adı: Rukiye.
Aile lakabı: Göçmen oğlu.
Maarif Umumiye Vekaleti Kütahya İmam ve Hatip Mektebi 1928-1929 dönemi devriyesi mezuniyet belgesi.
Gördüğü derseler:
Kuran’ı Kerim Tecvit.
Tevsir. Hadis.
İlmü Tevhit.
Arapça.
Din dersleri.
Ruhiyat ahlak.
Terbiye. İçtimaiyat.
Malumatı Vataniye Türkçe.
Hüsnühat. Türk edebiyatı.
Hitabe ve inşat tarih.
Coğrafya. Riyaziyet.
Hesap. Hendese Cebir.
Resim Hattı.
Ülumu tabbiiyye.
Hayvanat. Nebatat.
Arziyat. Fizik. Kimya.
Hıfzıssıhha (sağlık) üsulü tedris.
Malumatı Kanuniye Fransızca.
Terbiyei bedeniye. Müzik.
İmam Hatip mezun Hamit’in fotoğrafı üstünde mühür ve imza. Okul müdürünün ismi altta damga pulu üstünde mühür ve imza.

★★★

İmam hatip okulları, 1913 yılında açıldı. Cumhuriyet ilan edilince medreseler kapatıldı, yerini üniversiteler aldı. İmam hatipler ise kapatılmadı. 1924 yılında 29 merkezde yeniden açıldı. Türkçe’ye ve Arapça’ya hakim din adamı yetiştirilmek üzere geliştirildi. Mustafa Kemal Atatürk döneminde bütün öğrenciler gibi imam hatip öğrencileri de “bilim okur yazarı olma” esası üzerine yetiştirildi. İşte 1928-1929 dönemi Kütahya İmam ve Hatip Okulu’ndan verilen diplomada yazılı derslerin listesi, bu gerçeği yansıtıyor.

★★★

Diyanet’in profesör başkanı ise bu gerçeğe sırtını döndü.
Hutbesinde Atatürk yok.
Sitesinde de Atatürk yok.
Fesli Kadir ziyareti var.
Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm gününden bir gün önceye denk getirip, inadına Fesli Kadir ziyareti yapan ve bu sahne fotoğraflanıp yayılansın diye özel pozlar veren Diyanet Başkanı neden, niçin, hangi amaçla el üstünde tutuluyor?
Namuslu kalmaya cüret etmeliyiz. Ve yılmadan sormalıyız: Fesli Kadir hayranı Diyanet Başkanı neden korunuyor? Diyanet Başkanı’nın “İslam Dinine, İslam Ahlakına, İslam Terbiyesine, İslam Medeniyetine, İslam Nebevi Tebliğine” getirdiği bilimsel katkı nedir?
Var mıdır?

KALEMİN GÖR DEDİĞİ

Kaşıkçı cinayetinde yaman çelişki


Vahşi ve insanlık dışı cinayeti işleyenler ile emri veren netleşti. Gazete yazarı Cemal Kaşıkçı, Türkiye’deki konsoloslukta 7 dakika içinde boğularak öldürüldü sonra vücudu parçalara ayrılıp, asitli suda eritildi. Türkiye’nin Kaşıkçı soruşturmasında CIA’ya verdiği bilgilere göre infaz timinin başındaki Mahir Abdulaziz Mutreb’in,  cesedin asitle eritilmesi bittikten sonra Suudi Arabistan Başkenti Riyad’ı arayarak “Patronunuza söyleyin, adamlar işlerini bitirdi” dediği belirlendi. “Patron” dediği kişinin ise Veliaht Muhammed bin Salman olduğu kesinleşti. Yani baba Kral Salman bin Abdülaziz, “sonsuz saygı duyulan” biri fakat oğlu düpedüz “cinayet planlayıcısı” bir cani. Yaman çelişki baba ile oğul fakında değil. Yaman çelişki Suudi Arabistan Kabe İmamı El Sudeys’in verdiği fetvada... Diyor ki, “Prens Salman, Allah’ın 100 yılda bir gönderdiği kurtarıcı ve ruhani liderdir. Bunun için onu hedefe koydular. Prens Salman’ı desteklemek, emri altına girmek her Müslüman’a farzdır...” Ne olacak şimdi: Fetvaya göre Prens kurtarıcı, belgelere göre Prens cani.