Bilerek mi yaptı.
İstemeyerek mi.
Sonucu değiştirmez.
Mutlu azınlık yarattı.
17 yıllık iktidar partisi başkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan, çoğunluğun hakkını mutlu azınlığa yediren bir sömürü düzeni kurdu.
Belgeleri var.
Herkes görebilir.
Yardımcı olayım:
Belge 1:
2018 yılında bankalardaki vadeli ve vadesiz mevduatlar için bir karar alındı. Eğer para bankaya bir yılın üstünde bir süre için yatırılmışsa faiz gelirinden doğan vergisi yüzde 10’du, sıfır yapıldı. Bu karar üç ay uygulandı.
Belge 2:
2017 yılı bittiğinde bankalardaki mevduat 1.8 trilyon liraydı. 2018 yılının sonuna geldik. Bankalardaki mevduat 2 trilyon lirayı aştı.
Belge 3:
Bankalardaki hesapların büyüklüğüne bakarak yapılan “milyoner sayımız arttı mı- azaldı mı”haberlerine göre,  milyoner sayımız yılın 8 ayında 50 bin kişi arttı. Yani bankada 1 milyon TL’den fazla mevduatı olan hesap sayısına 50 bin daha eklendi, 200.000 hesabı geçti.
Belge 4:
2018 yılı Ağustos ayı verilerine göre bankalarda “1 milyon TL üzeri parası olan” hesapların 1.3 trilyon TL tutarındaki toplam mevduatın 456 milyar TL’si “Türk Lirası Mevduatlar” ve 816.4 milyar liralık kısmı ise “Döviz Mevduatları” oldu. Neyse ki, döviz mevduatının faiz gelirinde üç aylık vergi sıfırlanmasına gidilmedi.
Belge 5:
Ülkemizde çalışan sayısı 19 milyon, asgari ücretle çalışan sayısı 6.5 milyon. Asgari ücretliden vergi kesiliyor ve asgari geçim indirimi düşüldükten sonra bu vergi 100 lirayı (106) geçiyor.
Belge 6:
6.5 milyon asgari ücretliden kesilen aylık vergi yaklaşık 690 milyon ve yıllık olarak da 8.3 milyar TL tutuyor.

★★★

Belge diyorum ya yanlış anlamayın: Ben gizli bir servis elamanı oldum. Gece yüzüme maske takıp, elime ameliyat eldivenleri geçirip, gizlice devletin vergi dairesine ve bankaların genel merkez binalarına girdim, bu sonuçların yazılı olduğu resmi evraklara ulaştım, size gizli belgeleri açıklıyorum değil. Bu sonuçların (belgelerin) hepsi gazetelerde ve TV kanallarında Recep Tayip Erdoğan döneminde açılan “ekonomik paketleri” övmek için verilen haberler, yazılan övgüler, alkışlar, arka çıkmalar.
Belge 7:
2017 yılının Gelir ve Kurumlar Vergisi Rekortmenleri açıklandı. Buna göre ülkemizde devletin vatandaştan topladığı her 100 liralık gelir vergisinin 93 lirası kaynakta kesilerek Hazine’ye yatırılıyor. Kaynakta kesilen toplam verginin yüzde 67’sini (her 100 liranın 67 lirasını) “bordro mahkumları” adı verilen emekçiler, işçiler, memurlar ödüyor. (Söylemesi ayıp bu “bordro mahkumları” deyimini de ilk bulup yazılarında kullanan da benim...) Yani toplanan 100 TL’lik gelir vergisinin 13 TL’sini emekçiler, işçiler, asgari ücretliler, sadece 4 TL’sini beyannameye tabi sermaye sahipleri yani mutlu azınlık ödüyor.
Her 100 TL’lik verginin:
29 TL’si KDV.
26 TL’si ÖTV.
(Adaletsiz dolaylı vergiler)
21 TL’si Gelir.
9 TL’si şirketler.
Sonuç:
Milyonerin faiz gelirinden vergi nerdeyse alınmıyor. Sermayenin kazanç gelirinden göstermelik vergi toplanıyor. Asgari ücretliden ve bordro ile çalışandan ise yüksek vergi kesiliyor. Adaletsiz dolaylı vergileri de çoğunluk halk, aldığı, kullandığı mal ve ürün üzerinden ödüyor.
Sermayeye vergi yok.
Emek gelirine vergi çok.
Sömürü düzeni: Çoğunluğun hakkı, emeği, alın teri, göz nuru mutlu azınlığa yediriliyor.