“SÖZCÜ GAZETESİ’nin Sn. Recep Tayip ERDOĞAN’ı HEDEF ALAN GERÇEK DIŞI HABERLERİNE CEVABIMIZ

Sözcü Gazetesi’nin 11/02/2018 tarihli nüshasında “Man Adası Dolarları Gerçek Çıktı” gerçek dışı bilgiler kaynak edilerek yayınlanan yazı ile müvekkilin Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’ın kişilik hakları alenen ihlal edilmiştir. Müvekkilim ve bir kısım aile üyeleri Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı tarafından bir süre önce yapılan açıklamalar ile asılsız suçlamalara maruz kalmıştır.

Yapılan açıklamada Müvekkilim, ailesi ve yakın çevresinin yabancı ülkede bulunan bir şirkete sözde para transferi yaptıkları ifade edilerek bunu gösterir dekontların bulunduğu iddia etmiştir. İddiaların ardından Müvekkilim konu ile ilgili yaptığı açıklama “bunun kendisine ilk iftira atışının olmadığını, iddia edildiği gibi yurt dışına giden tek kuruşun dahi olmadığını, ailesinin ve yakınlarının mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle hesaplarına para geldiğini, ticaretle uğraşan biri yurtiçinde de yurtdışında da şirket kurmasının, şirketini satmasının, para transferlerinin olağan olduğunu ve fakat adı geçen 5 isim asla o zikredilen  şirkete veya yere para göndermediğini” ifade ederek ispata davet etmiştir. Aynı zamanda başta Müvekkilim olmak üzere hedef alınan diğer kişiler suç duyurusunda bulunmuş, tazminat başvuruları da yapılarak bu iftira dolu söylemler nedeniyle hukuki mücadele başlatılmıştır.

Yazıda bahsi geçen ve para gönderildiği iddia edilen şirket yetkilisi Savcılığa başvurarak “şirkete ait banka hesaplarına böyle bir para gelmediğini” belirterek iddiaları gündeme getirenlerden şikayetçi olmuştur.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2017/200649 numaralı soruşturma kapsamında anılan şirkete para gönderilmediği tespit edilmiştir.

Buna rağmen Sözcü Gazetesi aynı iddiaları yayınlamayı ve çarpıtılmış başlıklarla sunmayı sürdürmüştür. Öyle ki manşet sayfası için tercih edilen “Man dolarları gerçek” şeklindeki başlık ilk görüşte savcılığın şüphelileri suçlu bulduğu yönünde bir algıya sebep olmaktadır. Oysa yukarıda açıkladığı üzere kararda Müvekkilim hedef alınarak yapılan “yurt dışında bir hesaba para gönderdi” iddiasına yönelik olarak Man Adası’nda bulunan ya da herhangi bir yabancı şirkete para gönderildiğini ispat eden bir dekontun sunulmadığını belirterek vergi kaçakçılığı suçlamasıyla ilgili bir takipsizlik karar vermiştir. Görüldüğü üzere Sözcü Gazetesi her zamanki gibi Müvekkilim aleyhinde yayın yapma stratejisi nedeniyle yine Müvekkilim Sayın Recep Tayip ERDOĞAN’a atılan asılsız iddiaları fırsat bilerek çarpıtılmış başlıklarla haberleştirmiştir. Sözcü Gazetesi her fırsatta Müvekkilimi kamuoyu önünde suçlamayı yayın politikası haline getirmiş, bu iddiaların çarpıtılarak kamuoyuna sunulmasında öncülük etmekte, Müvekkilimin şahsına yönelik saldırı eylemlerini gerçekleştirmektedir. Sadece  Müvekkilimi suçlamak amacıyla yayınlanan yazı basın meslek ilkeleriyle, insan halklarıyla, kişinin lekelenmeme hakkıyla ve diğer hiçbir hukuki normla bağdaşmamaktadır.

Müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN bu karanlık odaklara karşı mücadelesini tüm kararlılığıyla sürdürecek asılsız haber yapmayı kendine düstur edilmiş olan Sözcü Gazetesi’nden hızlı ve etkin bir şekilde bu hukuk dışı eyleminin hesabı yargı önünde sorulacaktır.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim.”
Recep Tayyip Erdoğan vekili
Avukat Ahmet Özel

TEKZİBE CEVABIMDIR!


Dekontlar Ankara Savcısı’na verildi. Savcı 2 ay dekontları inceledi. Uzmanından, kaynağından, bankasından bilgiler aldı. Sonunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı’nın eniştesi, dünürü, kardeşi ve oğluna MAN Adası’nda kurulan şirketten toplam 15 milyon dolar geldiğini açıkladı. Yani dolarlar gerçek, dekontlar hakiki çıktı. Ben de bu köşede 11 Şubat 2018 günü “MAN Adası dolarları gerçek çıktı” başlığıyla yazı yazdım. Dolarların yurt dışından banka yoluyla geldiğini ve gerçek olduğunu savcı söylüyor, ben savcının ulaştığı gerçeği okurlarıma aktarıyorum ve “15 milyon dolar yurt dışında nasıl kazanıldı? Kayırma, kollama, nüfuz kullanma oldu mu?” diye soruyordum. Siz okurlarımın elinde internet bağlantılı bilgisayar vardır. Lütfen SÖZCÜ sitesine girin 11 Şubat 2018 günü yazdığım yazıyı okuyun. Ne yalan var, ne hakaret! Sıradan bir yazı: Sadece “15 milyon dolar nasıl kazanıldı?” diye soru var. Soru sordum, cevap yerine tekzip geldi. Yarın Cumhurbaşkanı adaylarının “mal varlıklarını açıklaması” konusunda düşüncelerimi yazacağım, bu bağlamda “Enişte, dünür, kardeş, oğul yurt dışında 15 milyon doları nasıl kazandı?” sorumu yine tekrarlayacağım.

sozcu-banner-1