Erken seçim, baskın, seçim, panik seçim. Bu tespitlerin hepsi doğru fakat demokrasiden yanaysan seçimden kaçamazsın. Hiçbir parti seçimden kaçmıyor. CHP ise kendine Cumhurbaşkanı adayı arıyor.
Ben görüşümü yazayım:
CHP için tek aday var.
O, “Yürüyen Kemal”dir.
Dicle gibi yürümüştü.
Fırat, Seyhan, Ceyhan, Kızılırmak gibi yatağında akmış, Ergene gibi bendini aşarak, Sakarya gibi ayağa kalkarak; yolu üzerindeki bütün derelerden, köylerden kentlerden beslenip, coşkun seller gibi her kavşakta ikiye, dörde, sekize katlanarak, geometrik diziyle çoğalarak yürümüştü. Ankara’dan yola çıkıp İstanbul Maltepe’ye vardığında; Edirne de “adalet” istiyor, Van da “adalet” istiyor, Adana da “adalet” istiyor, Sinop da “adalet” istiyor, Kastamonu da “adalet” istiyor, Konya da “adalet” istiyor ve özetle bütün Türkiye “adalet” istiyoruz diye ayağa kalkmıştı.
Aylardan yine hazirandı.
Yürüyen Kemal!
Türkiye’ye umut olmuştu.
Yine haziran!
Haziran’da seçim var.

* * *

Kemal Kılıçdaroğlu, adım adım, yürüye yürüye, pişe pişe, seçimlere gire gire, girdiği her seçimi kaybede ede bugün iktidar partisi AKP’nin tek adamı Erdoğan’ın karşısına CHP adına çıkması gereken en güçlü aday oldu.
İktidara vicdan azabı.
Her konuda onları rahatsız ediyor. Man adası dolarlarını bile açıklayamadılar. Kılıçdaroğlu adaylığını koyarsa kaybeder diyenler var. Böyle kör korku olmaz. Dizi filmde oynayacak aktör arar gibi, şöyle olsun, böyle olsun diyerek 5-6 isim yazılıp sıralanıyor. CHP’nin Genel Başkanı, “Türkiye’ye başkan olması için başka birini seçecek” öyle mi?
Öneriye bak!
Otur ağla!
Başkasını seçen Başkan!
Tayyip Erdoğan da kendinden önce Abdullah Gül’ü cumhurbaşkanı adayı diye seçmişti ve sonunda biz Çankaya’da cumhurbaşkanı gibi bir cumhurbaşkanı değil “Tayyip’in noterini” gördük ve bugünlere oralardan geldik ne çabuk unuttunuz.
Yürüyen Kemal’in eli mahkum.
Adaylığını koyup yitirse bile “galip sayılır, bu yolda mağlup” noktasındadır.

Tek adam değil! Güçlü Meclis!


Geçen yılın haziran ayında Yürüyen Kemal’in arkasında duran; İşçiler, memurlar, çiftçiler, esnaflar, çalışan kadınlar, ev hanımları, avukatlar, hukukçular, doktorlar, hemşireler, üniversite hocaları, öğrenciler, öğretmenler, işsizler, iş bekleyenler, siyasi çıkar için din istismarından ve “Allah ile aldatmaktan” acı çeken imam hatipliler, gerçek din adamları, imamlar, inanmışlar, tutuklu yakınları, darp edilmişler, hakları yenmişler, iktidar tacizine uğramışlar, ülkeden umudunu kesmişler, gelecek için karamsar olanlar, çevreciler, doğa tutkunları, derelerin sahipleri, sivil toplum örgütleri, adalet arayanlar, hukuk bekleyenler, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar, rüşvet, rant düzeni bitsin isteyenler; Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle yaratılan “Güçlü Adam Düzeni”ni yıkıp “Güçlü Meclis Düzeni”ne geçmek için birinci turda kendi partisinin adayına oy atacaklar. İkinci turda Tayyip Erdoğan’ın karşısında kim en çok oyu almışsa onu destekleyecekler.

sozcu-banner-1