Medenileşmenin göstergesi öncelikle insan hakları... Bunun içinde tabii ki de kadın ve çocuk hakları ön sırada geliyor. Maalesef iki alanda da ülkemiz sınıfta kalmış durumda. Oysa yarışa çok önde başlamıştık. Şimdi ise en geridekiler bile ileriye doğru adım atarken biz geri gidiyoruz.
Suudi Arabistan bile değişmeye başladı… Son olarak 25 yaş ve üzeri kadınların ülke içinde yanlarında bir erkek olmadan da dolaşmalarına izin verildi. Bizim için sıradan olan bir şeyin bir ülke kadınları için nasıl bir nimet olduğuna bakın!
Suudi Arabistan ne kadar bastırdıysa, ezdiyse de kadınlara haklarını yavaş yavaş vermeye razı oluyor. Olmalı da! Çünkü bunun aksi doğaya aykırı…
Biz Türk Kadınları, Büyük Önder Atatürk sayesinde Avrupa ülkelerinden önce kavuştuğumuz haklarımızı -hem de hiç farkında olmadan- kaybetmekte olduğumuzu anlayamıyoruz herhalde.
Kadını kötü, şeytan gösterip halktan ayrıştırmaya, evlere kapatmaya, sadece kendi kullanımları için köle yapmaya niyetleniyorlar.
Biz de öylece bakıyoruz! Hatta bazılarımız bunları destekliyor!

* * *

Güya kadınları korumak için bir pembe otobüs fikri çıkarmışlar! Aynen doğayı korumak için ağaçları kesip her yeri betona çevirdikleri gibi, kadını da böyle korumak istiyorlar.
Pembe otobüsle! Kimden? Kendilerinden tabii! Maksat kadın yerini bilsin! Erkeklerle kendini bir tutmasın!
Van’da ‘Pembe Otobüs’ için imza kampanyası başlatmışlar. Herhalde orada başka kadın sorunu yok!
Erkeklerin çoğu da sapık! Ana, bacı, yenge dinlemiyorlar! Belli ki işsizlik, eğitim sorunlarını çoktan aşmışlar! Kala kala bir kadınların otobüs sorunu kalmış! Onlar da düşünüp taşınıp bunu bulmuşlar!
İlginç olanı bu kampanyayı başlatanlar erkek! Katılımcıların çoğu da erkek!
Oysa başka bir çözüm bulamayıp bu fikirde takılanlar için benim daha iyi bir önerim var. Erkekler için ‘Pembe Okul’! Burada kadına, çocuğa, hayvana ve doğaya dokunmamaları, saygılı olmaları gerektiğini öğrenecekler.
Yine de kendine hakim olamayanlar içinse ‘Pembe Terapi Merkezleri’ ve çok ileri gidip iyice haddini aşanlar için ‘Pembe Hapishane’…
Hayır, “Pembe erkeğe yakışmaz!” deyip illa renge takıldıysanız mavi de olabilir!




Evcil hayvanı sokağa atmak 700 lira!


Sonunda zavallı hayvanlar için bazı kanunlar çıktı. Onların da can taşıdığına, bu dünyada yaşamaya bizim kadar hakları olduğuna karar verildi. Bunda sosyal medyada elden ele dolaşan, görenlerin yüreklerini sızlatan vahşi videoların payı büyük.
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yasada, hayvanlara işkence etmek, öldürmek ilk kez hapis cezası öngörülen suçlar haline getirildi, para cezaları da arttı.
“Adamlar kadınları öldürüyor sonra da ellerini kollarını sallayarak tekrar sokağa salınıyorlar” diyeceksiniz. Doğru! Ama hiç değilse artık bir cezası var ve biraz caydırıcı olabilir.
Mesela hayvana acımasız ve zalimce muamelede bulunup eziyet eden ya da öldüren, dört aydan üç yıla kadar hapisle cezalandırılacakmış. Süper! Ev hayvanlarının görünüşünü değiştirmek amacıyla kuyruk ve kulaklarını kesenlere, tırnak ve dişlerini sökenlere verilen ceza 4 bin lira olmuş. En güzeli de evcil hayvanı sokağa atana 700 lira ceza!
Bence biraz az olmuş! Ceza 7 bin lira olmalı…