...Ve bir basın imparatoru Türk medyasına veda etti...
Aydın Doğan çok önemli bir gazete patronuydu...
Bence Cumhuriyet tarihimizin en önemli iki gazete patronu Haldun Simavi ve Aydın Doğan’dır.
Haldun Simavi 1952 yılından 1988 yılına kadar 36 yıl basının bir numarasıydı... Gazete ve tesislerini Kıbrıslı işadamı Asil Nadir’e satarak kendi isteğiyle basın dünyasına veda etti...
Haldun Simavi’nin ayrılışından sonra Türk basının en büyüğü olan Aydın Doğan, bu unvanını önceki güne kadar devam ettirdi, 1979 yılında başladığı basın patronluğuna 39 yıl sonra tüm gazete ve televizyonlarını satarak veda etti. Erdoğan Demirören gazete ve televizyon sayısı olarak şu anda bir numara oldu ama Türk basınının “büyük patronları” arasında anılacak mı? Bunu zaman gösterecek.
Büyüklük sadece mal varlığıyla olmuyor. Tavır, tutum ve davranışlar da çok önemli...

* * *

Aydın Doğan önceki gün Hürriyet Gazetesi başta olmak üzere tüm çalışanlara veda ederken şöyle dedi:
“Bilmeden ya da istemeyerek kırdıklarım olduysa özür dilerim. Hakkınızı helâl edin. Ama bana haksızlık edenler çıktı. Allah biliyor, onların üzerinde de çok emeğim var. Çok iftira attılar bana...”
Hürriyet, Posta, Kanal D ve CNN Türk kanallarındaki vedalaşmada hüzünlü anlar yaşandı.

* * *

Ben veda ziyaretlerini televizyondan izledim. İnanın çok üzüldüm. Aydın Doğan’la eski dönemde ben de 20 yıl çalıştım. Mesleği seven, gazeteciliğe ve gazetecilere saygı duyan bir patrondu. Sanırım ileriki yıllarda çok aranacak.
Aydın Doğan’ın en büyük kızı Arzuhan Yalçındağ fevkalâde kaliteli bir hanımefendidir. Onu da, eşi Mehmet Ali Yalçındağ’ı da çok severim.
Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Arzuhan Hanım veda konuşmasında:
“Bizi her zaman bu koca çınarın birbirine geçmiş dalları gibi gördüm. Çalışanlar adına Lüleburgaz’da 1200 fidan diktirdim. Şimdi bu aile Lüleburgaz’daki bir çınarın etrafındaki 1200 fidan ile Doğan TV ormanı olarak yaşayacak” dedi.

* * *

Aydın Doğan ve ailesine yeni hayatlarında mutluluk diliyorum. Medyada maddi olarak değil ama manevi olarak çok sıkıntı çektiler. Hep tehdit, saldırı ve baskı altında yaşamak hiç hoş değildi. Huzur içinde mutlu yaşamayı hak ettiler.

Cennet Gökova’ya hançer!


Muğla’da, kendisine oy veren vatandaşların hakkını korumak için iktidarla mücadele eden bir Büyükşehir Belediye Başkanı var: Dr. Osman Gürün...
CHP’li olduğundan AKP iktidarı onu çelmelemek için elinden geleni yapıyor. O da yılmıyor ve bölge halkının haklarını hukuk yolu ile arıyor.
Başkan Osman Gürün üç gün önce yine yargıya başvurdu, dava açtı. Neden?
Dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Marmaris’in Gökova Körfezi’nde “Sit Statü değişikliği” yapıldı. Yani cennet koyun önemli bir bölümünün sit derecesi düşürüldü, yapılaşmaya açıldı.
Gökova Körfezi sahillerinde eskiden doğaya zarar vermeyecek şekilde sadece günübirlik tesisler yapılıyordu. Şimdi bütün kıyılara bungalov, çadırlı kamp alanları ve marina gibi tesisler yapılabilecek, sayısı ve niteliği belirlenemeyecek şekilde yapılanma olabilecek.
Tabii ki bu başlangıç ve şimdilik böyle... Zaman içinde bunlar başka şekillere dönüşecek ve cennet Gökova  yağmalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

* * *

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün tehlikenin önlenmesi için “İhtiyaç miktarlarının ve ihtiyaç noktalarının” belirlenerek spesifik (kendine özgü, kendine has, özellikli) imar düzenlemesine gidilmesinin, köy yerleşik bölgelerinde köylülerin hakları korunarak sınırlı imar düzenlemelerinin yapılmasının daha uygun olacağı görüşünü savunuyor.

TEBESSÜM

Uygarlık yolunda...


Temel ile Dursun yüzerek okyanusu geçip Amerika’ya gitmeye karar vermişler... Hikâye bu ya... Haftalarca yüzmüşler... Uzaktan New York’un ışıkları  göründüğü zaman Temel:
“Yaa Dursun..” demiş...
“Ne var uşağım?”
“Ben yoruldum, geri dönüyorum.”
Bu fıkrayı, yaptığı çarpıcı açıklamalarla iktidarın öfkesini üzerine çeken CHP Trabzon Milletvekili Halûk Pekşen anlattı ve ekledi:
“95 yıldır çağdaş hukuk, demokrasi ve uygarlığa doğru yüzen ülkemiz tüm engelleri aşıp bu hedefe ulaşacaktır. Bizde Temel gibi ışıklar görününce geri dönmek yok. Yüzmeye devam.”

GÜNÜN SÖZÜ


İyilik yapabileceği halde yapmayan bir insan suç işlemiş olur!

0

sozcu-banner-1