Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Milli Savunma Bakanı yaptığı eski Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a gelen ilginç kutlama mesajlarından biri emekli Koramiral Atilla Kıyat imzasını taşıyor.
Atilla Kıyat farklı bir komutan... Esprili ve kültürlü bir insan... Ülkenin sorunları konusunda çok hassas...
Emekli amiral, Facebook hesabından eski Genelkurmay Başkanı, yeni Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a seslendi. Okuyalım:

* * *

“Değerli kardeşim Hulusi Akar...
Kabine açıklandı ve Milli Savunma Bakanı olduğunuzu büyük bir mutlulukla öğrendim.
Cumhurbaşkanlığı sistemi ile çağ atlayan demokrasimizde bu makama sizden daha çok yakışacak tek bir kişinin dahi olmadığı konusunda Cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim. Bu seçimden dolayı hem kendilerini, hem de sizi yürekten kutlarım.
Mutluluğumun diğer bir nedeni de artık üniforma giyemeyecek oluşunuzdur!
Seçilmenizde, muhakkak ki aşağıdaki kriterler etkili olmuştur:

* * *

1) Emrinizde görev yapan binlerce vatan haininin Türkiye’ye 15 Temmuz kara gününü yaşatması.
2) Bu vatan hainlerinin sizi rehin almaları.
3) Harp Akademileri ve Askeri Liselerin kapatılmasına, Harp Okulları’nın Kuvvet Komutanlıklarının emrinden alınarak sivil bir rektörün emrine verilmesine, kuvvet komutanlıklarının emrinizden alınarak Milli Savunma Bakanı’na bağlanmasına sessiz kalmanız...
4) Binlerce askeri öğrencinin, haklarında hiçbir soruşturma açılmaksızın, okullarından atılmasına göz yummanız...
5) Askeri hastanelerin kapatılmasına tepkisizliğiniz...
6) Askeri okullara çalınan suallerle girdikleri kanıtlananlar dışında, 15 Temmuz gecesi amirlerinin emirleri ile ve ‘terörü önlemeye gidiyoruz’ diye aldatılarak okullarından çıkarılan öğrencilerin müebbet hapse mahkûm olmalarından rahatsız olmamanız...

* * *

Muhakkak daha önemli nitelikleriniz de vardır.
Ben listeyi uzatmayayım. Bu özellikleriniz de siyasilerin malûmudur!
Sizi ve sizi bu göreve lâyık görenleri yürekten kutlar, başarılar dilerim... Atilla Kıyat.

“Ölüm fermanları!”


Özgür basın olmadan sağlıklı demokrasi de olmaz.
Yeni dönem medyaya neler getirecek, ya da neler götürecek? Bunu ilerleyen günlerde hep beraber göreceğiz. Ancak... Zihniyet değişmedikçe yeni dönemin de eskisinden farklı olmayacağı kesindir!
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu “Son zamanlarda bazı yayın kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik baskı, tehdit ve sansürün çirkin boyutlara ulaştığını gözlemliyoruz” diyerek yaptığı açıklamada şu görüşlere yer veriyor:
“Kimi siyasetçilerden icazet alan bir şehir kabadayısının bazı gazetecileri isim vererek ölümle tehdit etmesi konun ne denli ciddi olduğunun ortaya koymaktadır.
Son seçimlerden sonra ülkede gerginliğin bir ölçüde de olsa ortadan kalkacağı düşünülürken tam tersine halkın haber alma, gerçekleri öğrenme hakkı için uğraş veren gazeteciler malûm çevrelere teşhir edilmekte, bazı gazeteci ve yazarlara ise ölüm fermanları çıkartılmaktadır.
Meslektaşlarımıza yönelik tehditleri kınıyoruz. Basın özgürlüğünün gerçekleşmediği, düşünceyi ifade özgürlüğüne saygı duyulmadığı, bireyin temel hak ve özgürlüğünün sağlanmadığı bir toplumda rejimin adı ne olursa olsun hak ve adaletin gerçekleşmeyeceği açıktır.”

TEBESSÜM

Kadının fendi!


Bir kadınla bir erkek ayrı ayrı otomobillerde giderlerken çarpışırlar. İkisinin de arabası hurdaya döner ama şans eseri ikisi de hiç yara almadan kurtulur.
Arabalardan sürünerek çıkarlar. Kadın adama bakarak:
“Çok ilginç. Sen erkeksin, ben kadın. Arabalarımız mahvoldu ama ikimize de bir şey olmadı. Bu belki tanışıp dost olmamız ve hayatımızın sonuna kadar birlikte yaşamamız için bir işaret olabilir” der.
Müthiş heyecanlanan adam:
“Evet, galiba haklısın” diye cevap verir.
Kadın “Bak arabam hurdaya döndü ama bir şişe şarap sapasağlam. Bu şarabı içip şansımızı kullanmalıyız” diyerek şarap şişesini adama uzatır.
Adam şişeyi alır, açar ve yarısını içip kadına verir.
Kadın hemen şişenin mantarını kapatıp adama geri uzatır. Bunun üzerine adam sorar:
“Sen içmeyecek misin?”
Kadın cevap verir:
“Hayır, ben trafik polislerinin gelmesini bekleyeceğim.”

GÜNÜN SÖZÜ


En kolay yol geçmişle övünmektir. Geleceğe yürümek zordur!

rt

sozcu-banner-1