basliksiz-rt

Mustafa Kemal Ulusu, Atatürk’ün kütüphanecisi Nuri Ulusu’nun oğlu... Yıllarca Atatürk’ün tüm yurt gezilerine katılan Nuri Ulusu, tuttuğu notları ölümünden önce oğluna emanet etti. Kemal Ulusu da bu notları değerlendirerek “Atatürk’ün Yanıbaşında” adlı anı kitabını yazdı.
İlk defa 2008 yılında basılan bu kitabın çok sayıda baskısı yapıldı.
Kitabın yazarı Mustafa Kemal Ulusu o günden bu yana, İngiltere, Almanya ve Azerbaycan dahil birçok ülkede Atatürk konulu konferanslar verdi.
Birkaç gün önce Sarıyer İmam Hatip Kız Lisesi’ne davet edildi.
Ulusu, liseli kız öğrencilere Atatürk’ün dehasını anlattı. Bir öğrenci sordu:
“Siz Atatürk’ün ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ sözünü dile getirdiniz ama o sigara ve içki içiyordu, değil mi?”
Kemal Ulusu:
“Konuşmamda ‘O da bir insan tabii ki’ demiştim. Sevaplarının çokluğu yanında hataları da olacaktır. Keşke içmeseydi de bir 30 yıl fazla yaşayıp ülkeye daha çok faydası olsaydı” diye cevap verdi.
Öğrenci “Keşke hocam, keşke!” diye iç çekerek Atatürk’ün erken ölümüne olan üzüntüsünü belirtti. Yüz ifadesinden duyguları açıkça belli oluyordu.
Söyleşiden sonra Kemal Ulusu “Atatürk’ün Yanıbaşında” kitabını imam hatipli kız öğrencilere imzalayarak verdi. İlgi o kadar büyüktü ki, öğrenciler Atatürk kitabı için uzun bir kuyruk oluşturdular.
Kemal Ulusu “Hepsinin de gözlerinden ve alkışlarından Atatürk’lerini ve ülkelerini ne denli sevdikleri belli oluyordu. Okuldan içim umut dolu olarak ayrıldım” dedi.

AKP'YE SORULAR!


Hayati seçimlere 39 gün kaldı...
Günler nasıl da hızla eriyip bitiyor!
İYİ Parti Ankara 2’nci Bölge aday adayı olan gazeteci bir arkadaşım var... Orhan Uğuroğlu... Uzun yıllar Günaydın Gazetesi’nde beraber çalışmıştık. Yurtsever bir gazeteci olan Orhan Uğuroğlu 16 yıllık AKP iktidarına soruyor:
* Vatanımızın toprağı olan 18 Türk adasını Yunanistan’a neden kaptırdınız?
* Devletin her kademesine FETÖ’cüleri yerleştirerek neden bu ülkeye 15 Temmuz Darbe Girişimi acısını yaşattınız?
* Reza Zarrab’ın bakanlarınıza rüşvet verdiğini Amerika’da itiraf ve iddia etmesi üzerine neden haklarında dava açmadınız? Bakanlarınızın Yüce Divan’a gidip yargılanmalarını Meclis’te AKP oyları ile neden engellediniz?
* Bu ülkenin kahramanları olan subay ve astsubayların, yönetici ve aydınların, Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Şike gibi kumpas davalarla esir alınmalarına neden müdahale etmediniz?
* Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un “Silahlı terör örgütü kurma” suçundan tutuklanmasına, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a yaptığınız gibi neden müdahale etmediniz?
* Kozmik odaya girilmesine, devletin sırlarının FETÖ’nün eline geçmesine neden engel olamadınız?
* Gazetecileri hapse atarak, fikirlerinden dolayı yıllarca haksız ve hukuksuz şekilde neden mağdur ettiniz?
* Açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca insanımız için hangi fabrikaları kurdunuz?
* Milli Eğitimi neden berbat ettiniz?
* İşsizliği neden önlemediniz?
Evet, İYİ Parti aday adayı Orhan Uğuroğlu bunları soruyor. Hangi AKP’li cevap verebilir ki? Hiçbiri yanıt veremez!

GÜNÜN SÖZÜ


Tavuk hırsızlarından hiçbir zaman Köroğlu ya da Çakırcalı çıkmaz!

basliksiz-rt2

sozcu-banner-1