Çelişkiler içindeki bu iktidarın nesine inanacaksınız?
Sıkıyı görünce kesenin ağzını açmaları, içine düştükleri panik halini gösteriyor.
Geçen seçimde noter tasdiki ile emeklilere her yıl iki maaş ikramiye vaat eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hesap bilmezlikle suçlayan ve “Kaynak göstersin, ben de oyumu CHP’ye vereceğim” diyen Mehmet Şimşek bugün Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı... Hâlâ AKP’nin ekonomi kurmayları arasında...
Kılıçdaroğlu’nun projesini aynen kopya eden Başbakan Binali Yıldırım için de aynı şeyleri söyleyebiliyor mu? Onu hesap bilmezlikle suçlayabiliyor mu?
“12 milyon emekli var. Çarpın bakalım. Bir kalemde bütçe açığını yüzde 80 artıracak. Gerçekçi değil. Bekâra karı boşlamak kolay!” diyebiliyor mu?
Söyleyemez tabii... Sıkar biraz! Ucu Saray’a dokunur ve fena halde azar işitir çünkü!

* * *

İktidar, hukuk ve adalet dağıtarak âdil bir seçime gideceği yerde, seçim rüşvetleriyle koltuğunu sağlamlaştırmak istiyor!
AKP devletin bütün imkânlarını kullanıyor. Para dağıtıyor, vergi ve ceza afları, imar affı  ilan ediyor, seçmeni zayıf tarafından yakalayıp oyunu kapmak istiyor.
Âdil ve eşit bir seçim yarışı yok!
İktidar bunları kimin parasıyla yapıyor? Sizin, bizim, hepimizin paraları ile...
Bütün çabalarına rağmen AKP-MHP ittifakının anketlerde yüzde 42 yüzde 43 bandında kalması işte bu seçim rüşvetlerinin yağmasına sebep oldu.
AKP kazanırsa, seçimden sonra bu paraları nasıl geri alacağının hesaplarını yapmaya başlayacak.
Gelsin zamlar, vergiler! Hepimiz yanacağız!
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek şimdiden açıkladı bile:
“Seçimden sonra ekonomide yeni reform paketleri hazırlanacak!”
Ne demek bu?
“Acı reçetelere ve kemer sıkmaya hazır olun” demek!

“Abiler bir kadından korkuyorlar!”


24 Haziran seçimlerinin öne çıkan özelliği, iktidarın daha fazla korku içinde bulunması...
16 yıldır ülkeyi yöneten AKP, ilk defa bu kadar büyük endişe içinde...
Çünkü işler iyi gitmiyor!
Doğru dürüst bir oy potansiyeli kalmayan ve yüzde 3, yüzde 4’lerde dolaşan MHP’ye cankurtaran simidi gibi sarılıp, artık devrini tamamlamış bir siyasetçi olan Devlet Bahçeli’den bile medet umması iktidarın içinde bulunduğu bunalımı gösteriyor.
AKP bu ruh hali ile vaatler savurup duruyor.
İktidar, hem CHP’den, hem de İYİ Parti’den korkuyor. Meral Akşener’in kamuoyunda yükselişi ve önemli bir güce ulaşması Saray ittifakını ürkütüyor.
İYİ Parti’nin seçime sokulmaması planlanıyordu. O zaman iktidar rahatlayacaktı. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti’ye 15 ödünç milletvekili vererek bu oyunu bozdu.
“Abiler bir kadından, benden korktular” diyen Meral Akşener, emeklinin her türlü ikramiyeyi hak ettiğini belirterek şunları söylüyor:
“Milletimizi hatırlamanız için bizden korkmanız mı gerekiyordu? Emekli ikramiyeyi hak ediyor. Madem imkân vardı yıllardır onları bu haktan neden mahrum bıraktınız? Neden bu hakkı, hak olarak teslim etmeyip bir seçim rüşveti gibi sunuyorsunuz? Korkunun ecele faydası yok!”

Atatürk Fotobiyografisi


Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven, muhteşem bir “Atatürk Fotobiyografisi” hazırlamış.
Böyle önemli bir çalışmayı ilk defa görüyorum.
Kenan Güven’in bana yolladığı CD’de 1898 yılından itibaren çekilmiş binlerce harika fotoğraf var.
Kenan Güven “Yıllardır benim ve eşimin birikimleri, diğer çeşitli dergi, kitap ve internet sitelerinden derlediğim fotoğraflarla tamamen kişisel olarak yaklaşık iki yıldır yaptığım çalışmalar sonuçlanmış bu eser meydana gelmiştir” diyor.
CD’de fotoğraflarla Atatürk’ün hayatını, sivil ve silah arkadaşlarını, aile fertlerini, halkımıza, çocuklara ve hayvanlara yaklaşımlarını, savaşlardaki davranışlarını, yaşamının tüm zamanlarını, ilk gençlik yıllarından ölümüne kadar geçen süredeki değişimlerini fotoğraflarla adım adım izleyebiliyorsunuz.
Kenan Güven bu muhteşem CD’yi, Cumhuriyet Bayramı’nda tüm arkadaşlarına bayram tebriki ile birlikte yollayacak. Benim önerim, makul bir ücret karşılığında piyasaya da çıkarması ve herkesin bu mükemmel çalışmadan faydalanması... Kenan Bey bunu mutlaka düşünmeli.

GÜNÜN SÖZÜ


Felaketten önceki son virajda olanlar akıllarını başlarına toplamalıdır!

basliksiz-5

 


sozcu-plusu-abone-ol