Başka derdimiz yok­muş gibi günlerdir ülkede “Türkçe ezan” tartışılıyor. Ben çocukluk yıllarımda camilerde okunan “Türkçe ezanı” çok dinledim. “Al­lahu ekber” yerine “Tanrı uludur” diye başlıyor ve Türkçe devam ediyordu.
Ezan “namaza davet” olduğuna göre “Arapça da, Türkçe de okunsa fark etmez” diye düşünürüm. Ancak Arapça ezan kulağa daha hoş geliyor ve ezana ulvi bir hava katıyor sanırım.
CHP’li Öztürk Yılmaz “Türkçe ezan istiyorum” dedi. Kişisel kanaatidir, bunda kızacak ne var? Kıyamet koptu. Yobaz tayfası “İslâm düşmanı” diye Yılmaz’a saldırdı, CHP de ihraç talebiy­le onu disipline gönderdi. Her aykırı görüş sahibi partiden atılmalı mı? Düşünce ve ifade özgürlüğü yok mu?
Fakat daha ayıp olanı ihraç talebine kızan Öztürk Yıl­maz’ın Kılıçdaroğlu’na ağır sözlerle hücum ederek “Ge­nel başkan adayı olaca­ğımdan korktuğu için beni partiden atmak istiyor” diye bağırıp, onu da partiyi de çirkin şekilde suçlaması!
Anlaşılıyor ki CHP’de hiçbir zaman birlik ve sükûn sağla­namayacak, parti her zaman böyle fokur fokur kaynaya­cak... CHP’ye umut bağla­yanlara yazık oluyor!