İki gün önceki yazımda: “Önce demokrasi ve hukuk...  Hiçbir karar bizi bağlamazsa tüm bunlar dünyaya ‘Bizde hukuk yoktur’ mesajı vermekten başka bir işe yaramıyor!” demiştim.
Batı dünyasında artık kötü bir şöhretimiz var. Avrupa ve Amerika ülkelerinde Türkiye için “Hukuk yok, basın ağır baskı altında, cezaevleri gazetecilerle dolu” diye yayınlar yapılıyor.
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Yönetim Kurulu Başkanı Markus Spillman başkanlığında bir heyet Türkiye’ye gelerek üç gün boyunca basın özgürlüğü konusunda Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı temsilcileriyle görüşmeler yaptı.
IPI heyeti Cumhurbaşkanlığı Ofisi ile görüşmek istedi ama bu talep reddedildi.
Uluslararası Basın Enstitüsü dünyaya, Türkiye’de halen 162 gazetecinin hapis yattığını, gazetecilere verilen toplam ceza süresinin yaklaşık 430 yıl olduğunu açıkladı.
IPI Başkanı Markus Spillman’ın da imzası bulunan açıklamada “Türkiye’ye, uluslararası taahhüt ve yükümlülüklerini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz” denildi.
Ülke olarak ne yazık ki Batı dünyasından iyice kopup, yalnızlığa itiliyoruz!

serit-kalip-tokmak

CHP’nin Ankara adayı kim oluyor?
Bu konuyu ağırdan alan CHP yönetimi, kamuoyunda merak uyandırmayı seviyor. İnşallah atı alan Üsküdar’ı geçmez!
CHP, aday çalışmalarını sürdürürken, Ankara’da, Genel Başkan Başdanışmanı Cengiz Topel Yıldırım adı giderek öne çıkıyor.
Peki, kimdir Cengiz Topel?
Ankaragücü Kulübü’nün eski başkanıdır.
Onu, Ankaragücü’nde bir zamanlar yönetici olarak görev yapan gazeteci Faruk Mangırcı’dan dinleyelim:

★★★

“Evet, Cengiz Topel Yıldırım’ı iyi tanırım. Ankaragücü’nde yönetim krizi doğduğu zaman 5.5 ay başkanlık yaptı ve daha sonra kulübü, benim de içinde bulunduğum Ahmet Gökçek yönetimine devretti.
Ben o tarihte, 5.5 aylık dönemin peşine düştüm.
Bilançoda örneğin topu topu 6 deplasman maçı için yaklaşık 3.5 milyon lira gösterilmişti ki bu rakam korkunçtur. O dönem transfer edilen İngiliz Vassel isimli futbolcunun menajerine güya 450 bin dolar gibi müthiş bir rakam ödenmişti...
Cengiz Topel Yıldırım, o günün parasıyla kulübe 9 milyon liranın üzerinde borç vermiş, bir kısmını geri almış görünüyordu.
Ben, bunun üzerine Gelir İdaresi Başkanlığı ve MASAK’a başvurup ‘Kulübe bu kadar borç verdiğini söyleyen bir kimse bu kadar parayı nereden bulmuş, ne vergi ödemiş, araştırılsın’ dedim.
Hem MASAK, hem Gelir İdaresi Başkanlığı beni ayrı ayrı davet edip sözlü ifademe başvurdu.
İşte tam o sırada 6113 sayılı ‘Yeniden Yapılandırma Kanunu’ çıktı. Bunu fırsat bilen Cengiz Topel Yıldırım, hemen yapılandırmaya başvurup, şirketlerin patron cari hesabında yer alan rakamlara düzenlemeler yaptırdı ve kendisine bir araştırma gelmeden önce tedbir aldı.
Bu başvuruyla Cengiz Topel Yıldırım vergi olarak 500 bin lira ek para ödedi. Buna benzer konularla ilgili Melih Gökçek’in elinde çok sayıda belge olduğunu duydum. Kazara CHP şaşırıp Cengiz Topel Yıldırım’ı Ankara Belediye Başkanlığı için aday yaparsa bu belgelerin derhal ortaya çıkarılacağını öğrenmiş bulunuyorum.
CHP mantıklı davranır ve İYİ Parti ile işbirliği içinde Mansur Yavaş’ı aday yaparsa, Ankara yıllar sonra AKP’den kurtulur. Aksi halde seçimi yine AKP’ye ikram etmiş olur!”

Aytun Çıray neden şoke oldu?


MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, Amerika’ya giderek ABD Senatosu’nda bir konuşma yapıp Amerikalı senatörlere ‘Kaşıkçı cinayeti’ konusunda bilgi vermesinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni aşağılamak anlamına geldiği iddia edildi.
Kim yaptı bu sert çıkışı?
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray...
Zaten onurlu çıkışların önemli bir kısmı Aytun Çıray tarafından yapılıyor.
Hakan Fidan’ın bu davranışının kabul edilemez olduğunu belirten Çıray, “ABD Senatosu’nu ve senatörlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden ve milletvekillerinden değerli ve önemli bulan bu davranışı bir türlü içime sindiremiyorum” diyor ve ekliyor:
“Bu anlayış yüce Meclisimizi, dolaysıyla milletimizi bir bakıma küçültüp aşağılamaktır. Bunu şiddetle protesto ediyorum. Hakan Fidan’ın, Kaşıkçı cinayeti gibi dehşet verici, korkunç devlet cürmü konusunda Meclis’i bilgilendirmesi talep edilmişti. Ancak AKP çoğunluğu tarafından talepler reddedildi. Böylece âdeta TBMM önemsizleştirildi. Tam tersine gidip ABD Senatosu’na bilgi verilmesi beni şoke etti!”
Amerikan Senatosu’na hesap vermeye benzeyen bu aşırı davranış niye?

TEBESSÜM

Midede unutulan makas!


Adam ameliyat olmuştu. Ancak sonradan midesinde bir makas unutulduğu anlaşıldı. Hastaneden ayrılacağı gün, doğruca ameliyatı yapan doktorun odasına giden adam, âdeta yalvaran bir sesle konuştu:
“Doktor bey, midemde unuttuğunuz makası almayacak mısınız?”
Doktor hafifçe gülümsedi:
“Rica ederim beyefendi. Bir makasın ne önemi var? O da bizim hediyemiz olsun!”

GÜNÜN SÖZÜ


Zamana kıymet ver, sağlığına önem ver, dostlarına değer ver.

10rahmibeyicin20cm