Geçen cuma akşamı Halk Arenası için Antalya’ya doğru yola çıkarken, bu güzelim kentimizde büyük ilgi göreceğimizi biliyordum.
Zira uzun süredir ısrarlı davetler alıyorduk.
Ama doğrusunu söylemek gerekirse, Muratpaşa Belediyesi’nin arkasındaki Kent Meydanı’na kurulan sahneye çıktığımda gördüğüm görkemli topluluğu beklemiyordum...
20 binden fazla dinleyici alanı doldurmuş, içeride yer bulamayanlar da yol kenarlarında yerlerini almışlardı. Kalabalığın ucu bucağı görünmüyordu.
Birkaç dakika öncesine kadar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Hak, hukuk, adalet” sloganlarıyla inleyen, sık sık İzmir Marşı söylenen alanda artık herkes soluğunu tutmuş, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin konuşmasına başlamasını bekliyordu.

* * *

Yaklaşık 3 saat süren ve birçok yönüyle Türkiye’nin televizyonculuk tarihinde bir ilke imza atılan program boyunca, Muharrem İnce’ye olan ilgi hiç azalmadığı gibi, alandan ayrılıp evlerine giden de pek olmadı.
O gecenin sevindirici bir başka yanı ise, taşıma kalabalıkların değil, Muharrem İnce’yi ilgiyle dinleyip, gönülden destek vermeye gelenlerin orayı doldurmalarıydı.
Program bittiğinde evlerinin yolunu tutanlar, birbirlerine hep aynı şeyi söylüyorlardı:
“Artık umudumuz var! Bu kez tamam!..”

* * *

Ertesi sabah kahvaltıda Antalyalı dostlarımızla buluşup sohbet ettiğimizde; muhteşem ilginin nedenini öğrendim.
Bu cennet köşemizin üreticisi, esnafı ve turizmle uğraşan insanları adeta kan ağlıyor. Hepsi borç harçla günü kurtarmaya çalışıyor. Bu sezon yabancı turistlerin gelmeye başlamasıyla yüzleri biraz gülen turizmcilerin sevinçleri yarım kalmış durumda. Zira süper erken seçimlerin iç turizme büyük darbe indireceğini ve yaz sezonunun yarısını alıp götüreceğini görüyorlar...
Görüştüğüm dostlar 16 Nisan referandumunda “Hayır” çıkan Antalya’da ve diğer turizm bölgelerinde Cumhur İttifakı’nın bu nedenle büyük oy kaybedeceğini öne sürüyorlar.

* * *

Onlara göre iktidar, muhalefetin tıpkı Ekmelettin İhsanoğlu örneğindeki gibi CHP seçmenini sandığa gitmekten vazgeçirecek bir çatı adayı bulacağını düşünüp, süper erken seçimi 24 Haziran’da yapma kararı aldı.
Ama Muharrem İnce’yi karşılarında görünce adeta ters yumruk almış bir boksör gibi şaşırıp kaldı.
“Cumhur Ittifakı” ilk büyük şaşkınlığı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, tüm engelleri teker teker aşması ve Cumhurbaşkanı adaylığını kesinleştirmesiyle yaşamıştı!..

* * *

Muhareem İnce’yi Antalya’dan sonra gittiği Denizli ve Manisa’da da coşkulu kalabalıklar bekliyordu.
Ama o en büyük patlamayı Konya’da yaptı.
Bakın CHP’nin Kuvayı Milliyeci, Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı sevilen Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt o mitingi nasıl anlatıyor:

* * *

“Sayın Dündar, Sevgili Uğur Abi,
Bugün çok yorgun, ama çok mutluyum.
Konya’da 1987 yılından beri, yani yaklaşık 31 senedir, siyasetin içindeyim.
Bu 31 yıl içinde Konya merkezde, Konya’nın farklı ilçelerinde ve pek çok Anadolu ilinde sayısız siyasi parti mitingine katıldım.
Ama bugün Ereğli ilçemizde, özellikle de Konya’da yaşadıklarımın benzerine çok az tanık oldum.
İnanın abartıyor ya da taraflı bir gözle aktarıyor değilim.
Elbette siyasi partilerin daha kalabalık mitingleri yapılmıştır Konya’daki bazılarına ben de şahit oldum.
31 ilçesi, şimdi mahalle olan 168 beldesi, 600 köyü bulunan ve 1 milyon 450 bin seçmeni olan, Konya’da siyasi partilerimizin oy dağılımı da malûmunuzdur.
Hal böyle iken, ramazanın bir gün öncesi ve işgünü olan pazartesi günü Kılıçaslan Meydanı’nı dolduran yaklaşık 40-45 bin Konyalı yurttaşımızın sayısal değeri elbette çok anlamlı idi. Ama asıl anlamlı ve değerli olan alanda gençlerin ve kadınların çoğunluğu oluşturmaları, sergiledikleri coşku ve Muharrem İnce’nin konuşmasına gösterdikleri ilgiydi.
Daha heyecan verici olansa, sadece bir kaç dakikada alana  giriş yapan otobüsümüzün, alandan ancak 40 dakikada çıkabilmesiydi.
Hele kadın erkek, yaşlı genç binlerce yurttaşımızın adeta kendilerini otobüsün önüne atarak gösterdikleri ve otele kadar yol boyu sürdürdükleri Muharrem İnce sevgisi gerçekten görülmeye değerdi.
Sayın Dündar,
Ben bugün Konya’da gördüğüm coşku ve katılımın, 16 Nisan referandum sürecinde başlayan, esasen sandıklara da yansıyan, o dip dalganın, o silkinişin artık durdurulması olanaksız yükselişinin bir yansıması olduğunu düşünüyorum.
Elbette Sayın Muharrem İnce CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olduğu için bugün Konya kent meydanını dolduran onbinlerin çoğunluğu CHP’lilerdi, ama inanın her görüşten yurttaşlarımız da vardı.
Bu da, Sayın İnce’nin rozetini çıkararak verdiği, partili cumhurbaşkanı olmayacağı, 81 ilimizin ve 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağı sözünün halkımız indinde karşılık bulduğunu gösteriyor sanırım.
Saygılarımla...”

* * *

Antalya, sonra Denizli, Manisa ve Konya...
Nihayet Anadolu’dan insanın içini ısıtan ince bir ışık sızıyor ya...
Tamamdır!..

sozcu-banner-1