“Sevgili kardeşim,
Dün gece rüyamda seni gördüm.
İzmir’in güzelim Sahil Evleri semtinde deniz kıyısına oturmuş, meltemin hafifçe dalgalandırdığı sularda balık tutuyorduk. Tepemizden martılar geçiyor, çığlıkları uzaklardaki bir yaz bahçesinde çalan nihavent şarkılara karışıyordu.
Kırmızının tüm tonlarını denize dökerek alçalan güneş, ufuk çizgisinde suları adeta yudumlarcasına ağır ağır batıyordu. O kadar çok balık vardı ki attığımız oltaların hiçbiri boş gelmiyordu. Bereketli deniz, cömertçe çipura, sargoz ve gopez ikram ediyordu. Bir süre sonra ‘Bu kadarı bize yeter, gerisi kısmeti olanlara kalsın’ diyerek kalktık.
Vedalaşıyorduk ki yoldan geçen bir arabanın gürültüsüyle uyandım!..

★★★

Rüya yorumcuları ‘Balık görmek iyidir, işlerin yolunda gideceğine alamettir’ derler. İnşallah öyle olur. Bardaktaki su kadar berrak ve temiz olan sen bir an önce özgürlüğüne kavuşursun...
Zira Atatürk’ün eşsiz emaneti Cumhuriyet’e, cennet vatanımıza sevdalı yurtsever bir gazeteci olarak halkın gerçekleri öğrenme hakkına evrensel meslek ilkeleri doğrultusunda hizmet etmekten başka hiçbir amacının bulunmadığını, artık havada uçan kuşlar bile biliyor...

★★★

Rüyamın gerçeğe dönüşmesini ve o deniz kıyısında yan yana oturup, oltalarımızı bereketli sulara atacağımız günlerin bir an önce gelmesini diliyorum.
Bir akşam vakti, güneş harikulade renkler saçarak batarken ve yaz bahçelerinde nihavent şarkılar çalarken...”

basliksiz-1

Sevgili okurlarım,
Muhabir kardeşim Gökmen Ulu ve Mediha Olgun’a yazdığım ve bazı satırlarını alıntıladığım bu mektubu, sahibi Burak Akbay başta olmak üzere, FETÖ’ye karşı savaşan dürüst ve cesur gazetecilerin buluşma yeri olan SÖZCÜ’deki köşemde yayımlamıştım.
Gerçek böyle iken o tarihte Gökmen ve Mediha, SÖZCÜ aleyhine FETÖ’cü suçlamasıyla açılan dava kapsamında tutuklu bulunuyorlardı!..

★★★

Kısa süre sonra rüyam gerçek olmuş, arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşmuşlardı.
Biz de Gökmen’le, deniz kıyısına gidip oltalarımızı bereketli sulara savurmuştuk...

★★★

Gökmen önceki gün hayatının en önemli ve zor tercihlerinden birini yaptı. Halkın gerçekleri öğrenme hakkına hizmet ederken, bir adım daha atıp, halka hizmete karar verdi.
Bu amaçla doğup büyüdüğü yer olan İzmir Dikili’de, CHP’den belediye başkanlığına adaylığını açıkladı.

★★★

Tertemiz ve dupduru bir geçmişe sahip olmasının yanı sıra, okuyan, araştıran, proje üreten, insanları ötekileştirip ayrıştırmayan, birleştirici, çalışkan ve yaratıcı bir kişiliğe sahip olan Gökmen kardeşime, bu tercihinde başarılar diliyorum.
Bahtın ve yolun açık olsun sevgili kardeşim.