Sevgili okuyucularım,
Birkaç gündür kamuoyunun yakından takip ettiği Cenk Tosun’un Everton transferini ben de kendi açımdan, duygusal bir bakış açısıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Çocukluğumdan bu yana, siyah-beyaz renklere gönül vermiş biri olarak, ergenlik çağımda deplasmanları bile kaçırmayıp binbir zorlukla her maça gitmeye çalışırdım. Çok meşakkatli bu yolda ilerleyip tribün neferi olduk.

28 milyon Euro!


İlk kez Beşiktaşımızı Avrupa’da bu kadar başarılı bulurken, takımın en iyi oyuncusu, taşıyıcısı, bizi Avrupa yolunda yürüten, adeta sahanın kaptanı olan oyuncumuzu bir İngiliz takımına vermenin üzüntüsü içerisindeyim. Bir taraftan da, bonservisine alınan astronomik transfer ücreti inanılmaz bir rakam; 28 milyon Euro! Kulübü borçları konusunda rahatlatacak ve istenilen transferlerin yapılmasını sağlayacak bir para. Terazide dengeyi bulmak bu sefer gerçekten çok zor… Bayern Münih maçı öncesinde yaşanılan bu duruma “Hayırlısı” deyip rotamızı 2017 reyting karnesine çeviriyoruz.

Diziler bu hafta tatilde


Star TV tüm kategorilerde yılın en çok izlenen kanalı oldu. Maç yayını olmadan, bu büyük başarıyı prime time’a koyduğu diziler ve başarılı programlarla yakaladı. Star TV 2017’de birinci olurken ikinciliği ATV aldı. Rotamızı bu kez, hafta boyunca adını sürekli ilk yüz yayın arasında birinciliğe veya ikinciliğe yazdıran Fatih Portakal’a çeviriyoruz. Yılbaşı haftası dolayısıyla birçok dizi yayına girmedi. Ocak ayının ilk haftasında Fatih Portakal’ın reyting karnesindeki zirvesini gördük. Doğan Şentürk’ün genel yayın yönetmenliğini yaptığı Fox Haber müthiş başarılara imza atmaya devam ediyor. Fatih Portakal bugüne kadar görülmemiş reytingler alarak Fox’un yüzünü güldürüyor.

Zorlu rekabete devam


2018 yılında televizyon dünyası zorlu rekabetine yine devam edecek. Özellikle bu yıl yapımcıların yayınlarına sağlıklı nesillerin yetişmesi anlamında çok dikkat etmeleri gerek. Dizilerin ve programların senaryoları konuları reytingi kısmen bir tarafa bırakılarak örf adet, gelenek ve göreneklerimize bağlı kalarak sürdürülecek doğru yayınlar izlememiz bizi mutlu edecek.
Sevgiyle kalın.