Zamansız sıcaklarla yaklaşan yaz aylarının ağırlığını hafifletip gidererek serinlik verecek en yakın dostlarımız kitaplar, toplumsal aydınlığımızı da artırıyor. Değişik tür ve konuda nice sıkıntılar, güçlükler, düşünceler ve üzüntüler içinde olduğumuz ortamda erinci (huzuru) daha çok onlarda buluyoruz. İşte yeni yayınlardan kimileri:

- Şair Vedat FİDANSOY’un, çoğu bestelenmiş şiirlerinden oluşan iki kitabı “Bestekârın Aşkı Güfte Tadında Şiirler-2016” Kültür Ajansı’nın 294. yayını. “Aruz Çiçeklerim-2018” FİDANBOY Yayıncılık ürünü ve 8.kitabı.

- Şair İsmet Bora BİNATLI’nın “Aşk Şiirlerde Kaldı” adlı, 172 şiirini içeren kitabı kişisel yayını.

- Bestekâr Bedri AYBARS’ın “Türk Musikisi Temel Bilgileri” adlı 2011 basımlı kitabının 2. baskısı İKİNCİ ADAM Yayınları ürünü.

- Avukat Ece Güner TOPRAK’ ın “Ülkem İçin Çâre” adlı kitabının 3. baskısı PALME Yayınları ürünü.

- Çiğdem Ayözger ERGÜVENÇ’in Luisa Di Biagio’dan dilimize çevirdiği “Otizmi Anlamak” adlı kitabı kişisel yayını.

- Avukat Adil Giray ÇELİK’in “Osmanlı Darülfünun Mekteb-i Hukuk’da İlk Çiçek SÜREYYA AĞAOĞLU” adlı kitabı Türkiye Barolar Birliği’nin 355. yayını.

- Yusuf GEZGÖR’ün 110 şiirini içeren “Şairi Olmayan Şiirler” adlı kitabı, SOKAK KİTAPLARI Yayınları’nın ürünü.

- Özkan GÜLKAYNAK’ın teknesiyle, tek başına üç yıl süren dünya gezisinin fotoğraflı izlenimlerini içeren büyük boy, 700 sayfalık kitabının 2. baskısı kişisel yayını.

- Avukat Müşür Kaya CANPOLAT’ın yaşam öyküsünü, şiirlerini, arkadaşlarının görüş ve düşüncelerini içeren “Hayatını Kazanan Avukat, Müşür Kaya Canpolat” adlı kitabı Türkiye Barolar Birliği yayını.

- Emekli öğretmen Recai ŞEYHOĞLU’nun annesi Rasime Şeyhoğlu ile kendi adını taşıyan kütüphaneler zincirini tanıtan kitapçığı, ALDUR MADENCİLİK yayını.

- Emekli Harita Genel Komutanı Tümgeneral Cevat ÜLKEKUL’un “Pîrî Reis ve Türk Kartograflarının Çizgileriyle XVI., XVII. ve XVIII. Yüzyıllarda İstanbul, 500 Yılın Gizemi” adlı nitelikli yapıt BOYUT Yayıncılık’ın ürünü. Yazarın ayrıca “Altın Kapı Çanakkale Boğazı ve Çanakkale (Gelibolu) Savaş Alanının Hâtıraları” adlı, 2016 basımlı kitabının yeni baskısı hazırlanmaktadır.

- Gazeteci, şair, mimar İbrahim TIĞ’ın 43 şiirinden oluşan, 2018 Kemal Özer Jüri Özel Ödülü’nü kazanan “SUR ve SIR” adlı kitabı MEDAKİTAP Alba Yayıncılık ürünü.

- Tanınmış gazeteci, başyazarımız Rahmi TURAN’ın “Roman Tadında Müthiş Anılar-MEMLEKETİM” adlı kitabı HALK Kitabevi yayını.

- Arzu KÖK’ün 68 şiirinden oluşan “Yırtık Uçurtma” adlı kitabı PAYDA Yayıncılık ürünü.

BİLGİ Yayınevi’nin yeni ürünleri:


1- Ertan ŞAHİN’in 97 şiirinden oluşan “Kuşlar Yalınayak Uçar”,

2- Ahmet ÖZER’in 48 şiirini içeren “Suları Çekilen Nehir”,

3- Gazeteci Mustafa BALBAY’ın “İktidar Kıskacında Din”,

4- Orkide ÜNSÜR’ün derlediği, dokuz yazarın yazısını içeren “Karanlıktaki Kadınlar” adlı kitaplarla

5- Ernest Hemingway’ın İspanya içsavaşına ilişkin dört öyküsünü de içeren “Beşinci Kol” adlı kitabının Saydam ÖZEL çevirisi.

- Yazar Mustafa SOLAK’ın, Muazzez İlmiye ÇIĞ’ın sunuşuyla başlayan GAYRİMİLLΠ EĞİTİM” adlı kitabı KAYNAK Yayınları’nın ürünü.

- Avukat Dr. Başar YALTI’nın “Hukuk Devleti Perspektifinden Avukatların Âdil Yapılanma Algısı” başlıklı doktora tezi basılmış olup meslektaşlarına yararlı bilgiler vermekte ve ışık tutmaktadır.

DERGİLER


- Akdeniz İhracatçılar Birliği’nin iki ayda bir yayımladığı “Bakliyat-Hububat BİRLİK” adlı derginin 2. yıl 8. sayısı uğraş verdikleri konulara ilişkin dolgun içerikle çıktı.

Aylık kültür ve sanat dergisi ŞEHİR’ in Nisan 2018, 115. sayısı (Devrek-Zonguldak) yayımlandı.

- Üç aylık sanat ve hayat dergisi “SANATIM”ın Nisan-Haziran 2018 (yıl 2) 6. sayısı yayımlandı.

- Millî Çözüm dergisinin (İstanbul) Nisan 2018, 175. sayısı yayımlandı.

GAZETELERDEN


- DANİŞMEND (Niksar), TOKAT (İstanbul)

KUTLAMA


Ulusumuzun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ATATÜRK’ümüzle arkadaşlarını özlemle yürekten anarak en iyi duygu ve dileklerle kutlarım.

sozcu-banner-1