Yayın durumu toplumsal yaşam düzeyinin önemli göstergelerinden biridir. Kültür ve sanat alanının en değerli öğelerinden olan yayınlar, uygarlık, bilimsellik ve sanatseverlik çizgisinin de ölçütüdür. Yeni yıla tüm yayın kuruluşları büyük bir atılım çabasıyla girdiler. 2017 yılına ilişkin veri açıklamaları yanında yeni yıla ilişkin öneri ve kestirimleri de umut vericidir.

Yeni yayınları okurlarımıza duyurmayı sürdürüyoruz:

- BİLGİ Yayınevi’nin yeni ürünleri:

1. Mehmet ERCAN
’ın 2016 Ceyhun Atuf Kansu Şiir Ödülü’nü kazanan “Sevdam Sığmadı Düşlerime” adlı kitabı 26 şiirinden oluşuyor.

2. Burhan DODANLI
’nın “Hepimiz Suçluyuz” adlı kitabı Deniz Gezmiş’in yargılanmasını anlatıyor.

3. Özenle seçilmiş öyküler içeren “Yılgayak-Anadolu Korku Öyküleri” adlı kitapta Funda Özlem Şeran, Demokan Atasoy, Murat Başekim, Orkide Ünsür, Mehmet Berk Yaltırık, Ali Yeniay, Uğur Batı, Işıl Beril Tetik, Galip Dursun ve Murat Baykan’ın öyküleri yer alıyor.

4. “Muzaffer İzgü ile Gülümsemek”
adlı kitap Y. Bekir Yurdakul, Ahmet Günbaş, Biray Üstüner ve Mavisel Yener’in düzenlemesi. 77 imzanın yazısından ve fotoğraflarından oluşturulmuş.

5. Onüç yazarın öyküsünden oluşan “Karanlık Yılbaşı Öyküleri-Aralıktan Sızan Karanlık” adlı kitabı da Orkide Ünsür düzenlemiş.

- BERFİN Yayınları’nın kitapları:

1. Cazim GÜRBÜZ
’ün “İslâm’dan Deizme” adlı kitabının 2. baskısı,

2. Ârif TEKİN
’in “Sümerler’den İslâm’a Kutsal Kitaplar ve Dinler” adlı kitabı,

3. Akın ÇUBUKÇU
’nun “Hacettepe Eczacılık Nerde?” adlı kitabı.

- KORA Yayınları’nın ürünleri:

1. Gül FİKİR’in “Güneşi İçen Çocuklar” adlı, 141 şiirinden oluşan kitabı,

2. Emre GRUDA
’nın “Kırık Yüzlü Adam” adlı 34 şiirinden oluşan kitabı,

- HEP Kitap’ın Psikoloji Araştırma Dizisi’nden Ezgi Başar AKGÜRGEN’in Lynne Jones’in İngilizce yapıtından “Ve Sonra Ateş Etmeye Başladılar” adıyla dilimize çevirdiği Bosna Savaşı’nın çocukları ve yetişkinlik dönemlerine ilişkin kitap.

- İLERİ Yayınları’nın yöneticisi ve Türksolu gazetesinin sahibi ve yazarı Özgür ERDEM’in “Türkiye’ye Şer Ekseni Tuzağı” adlı 9. kitabı ile yine Türksolu gazetesi yazarlarından Kaya ATABERK’in “FETÖ’den Sonra Pusudaki Cemaatler” adlı kitabı İLERİ Yayınları’nın ürünleri.

- Prof. Dr. Cihan DURA’nın bir ilke imza attığı ve yaklaşık on yıl süren sabırlı ve titiz bir çalışma sonunda kitap dünyamıza kazandırdığı “ATANAME” adlı eseri ATATÜRK’ün fikir ve görüşleri, uygulamaları, NUTUK, konuşma ve yazılarından derlenip kendi ağızından yazıya dökülen faydalı çalışması NERGİZ YAYINLARI’nın ürünü.

- Seslendirme sanatçısı İlkgül KAYA’nın “NONO-Ben Bir Numarayım” adlı sesli masallar dizisi çocukların işitsel ve dokunsal duyularını kullanarak öğrenmeleri amacıyla hazırlanmış ve pedagojik içeriğe sahip bu eser MARTI Yayınları’nın ürünü.

- Eğitimci Mahmut SARAL’ın ikinci kitabı “Deli Oğlan” benim de iki cümleyle katkıda bulunduğum imgelem ürünü olan yapıtı KARAHAN Kitabevi’nden çıktı.

- Sanatçı kişiliğiyle öne çıkan kimyager Aydın BAYKARA’nın “Aykırı Dünya Görüşü ve Bilinçli Yaşam Felsefesi Üzerine SÖYLEŞİ-DİYALOG” adlı kitabı TOGAN Yayınları’nın ürünü.

* 2014 Duygu Asena Roman Ödülü sahibi “Fırtına Takvimi” daha çok öyküleriyle tanıdığımız Jale SANCAK’ın ilk romanı. HEP KİTAP Yayınları’nın ürünü.

Dr. Biltekin ÖZDEMİR’in “Osmanlı Devleti Dış Borçları-Yüz Yıl Süren Cendere” ülkemiz ekonomisinin geçmişine ve geleceğine ilgi duyan herkesin Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki dış ekonomik ilişkileri ve özellikle dış borçlanmaları mutlaka bilmesi gerektiğini anlatan kitabı REMZİ KİTABEVİ’nin ürünü.

- GAMA A.Ş. yöneticilerinden Cemil Erol ÖZMAN’ın, Aylin ÖZMAN’ın metin yazarı olduğu, geliri Türk Eğitim Derneği’ne bırakılan “Geçmişin Yol İzleri” adlı çok nitelikli baskılı, albüm kitabı, kişisel yayını.

- Araştırmacı yazar Hasan AKAR’ın, “Niksar Üstüne, 2017” adlı 7. kitabı Niksar Belediyesi Kültür Yayınları’nın ürünü.

- Türkiye-Türkmenistan Dostluk Derneği Başkanı Hüseyin YÜCEL’in “Cumhuriyet Ekonomisinin Kuruluşu ve Gelişimi” adlı kitabı Türkiye Barolar Birliği’nin yayını.

- Anayasa Hukuku öğretim üyesi “Prof. Dr. Zafer GÖREN’e Armağan” YETKİN Yayınları’nın ürünü olarak yayımlandı.

- Devlette önemli müsteşarlık görevlerinde bulunmuş, şimdi Türk Dış Ticaret Vakfı (TDV) ile Dünya Türk İşadamları Vakfı’nın (DÜTİV) Başkanı bulunan O. Ertuğrul ÖNEN’in “Sen İşini Kış Tut, Yaz Çıkarsa Bahtına-Türkiye’den ve Türk Bürokrasisinden Manzaralar” adlı, yaşam öyküsünü içeren kitabı DORLİON Yayınları’nın ürünü. İNSANCIL Kitap’tan istenebiliyor.

- Akif MANAF’ın sorular ve yanıtlarla gerçekleştirdiği “Değişim, Tekamül, Gerçek” adlı üç kitabı AVRUPA YAKASI Yayınları’nın ürünü.

- Hans Trobst’ten Yüksel PAZARKAYA’nın dilimize çevirdiği “Mustafa Kemal’in Ordusunda Bir Alman Yüzbaşı” adlı kitap TÜYAP Yayınları’nın ürünü.

Cemalettin E. KAVAKLIGİL’ in dört kitabı “Baharı Getiren Kırlangıç” adlı öykü kitabı MASKE KİTAP Yayınları’nın ürünü. “Adem ile Havva”, “Eşeğin Rüyası” ve “Atatürk Oratoryosu” adlı küçük kitabı kişisel ürünleridir.

Hasan ÖZSAN’ın “Suyuna Eğri Ağaçlar” adlı romanı KİTAP DEYİNCE (E) Yayınları’nın ürünü.

DERGİLER

- DÜNYA Süper Veb Ofset A.Ş’nin üç ayda bir yayımlanan “4 Mevsim” adlı dergisinin Aralık 2017, 23. sayısı, zeytin ve zeytinyağı konusuna ağırlık vermiş.

- Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği’nin üç aylık dergisi “Toşyad KÜMBET”in Ekim-Aralık 2017, 46. sayısı yayımlandı.

- Türkiye Barolar Birliği, Ankara ve İstanbul Baroları dergileri, doyurucu yazı ve örnek kararlarla, katkılarını sürdürüyor.

- BİZİM ECE dergisi (Salihli) 27. yıl, 194. sayıda.

-“Terazi” adlı hukuk dergisi SEÇKİN Yayınevi’nin ürünü.

GAZETELER

- Türksolu gazetesinin 552. sayısı yayımlandı.

- “TOKAT” adıyla İstanbul’da yayımlanan gazete 22. yaşında.

* “Yeni Adana” gazetesi 100. yaşını kutladı. Nice yıllara diyoruz.