Bu hafta Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinden mektup var… Bu mektubu sizlerle paylaşıyorum.
Ülkemizin en köklü ve saygın kurumlarından olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin İstanbul Üniversitesinden ayrılması, yerleşkesinin Silivri’ye taşınması tehlikesiyle karşı karşıyayız. Bunlar olursa ne olur?
1. İtibarını kaybeden kurumdan, Türkiye ve dünyada isim yapmış alanında önder hocalarımız ayrılır asistanlara ve öğrencilere verilen eğitim durma tehlikesiyle karşı karşıya kalır.
2. Bağlı olduğu üniversitesi bir günde değiştirilen fakülteye güven sarsılır, üniversite sınavında en yüksek puanları alan başarılı öğrenciler tarafından tercih edilmez, fakülteyi başarılı kılan en önemli ögelerinden biri yok olur. Sadece üniversite sınavında en yüksek puanları alan öğrencilerin değil, TUS’ta en yüksek puanları alan asistanlarımızın da tercih yeridir fakültemiz.
3. Akreditasyon için yıllarca uğraşmış olan fakülte bu hakkını ve verdiği eğitimin Avrupa’daki geçerliliğini kaybeder. İstanbul Üniversitesi ile yapılmış olan Erasmus anlaşmaları da fakülte için geçerliliğini kaybeder, öğrenciler yurt dışında eğitim hakkını yitirmiş olur. Bugüne kadar İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi olarak yazılmış yayınlarımız bizden koparılan tarihle birlikte kaybolur.
4. Yerleşkesinin değişmesiyle en zor tanıların,en zor tedavilerin mümkün kılındığı Üniversitesi Hastanesine hastalar tarafından yeterli ulaşım sağlanamayacak. Eğitim kalitesini kaybetmiş olan kurum hizmet kalitesinin de kaybolmasıyla yüz yüze gelecek.
5. Kurumlar tarihleriyle bir bütündür, biz İstanbul Üniversitesi mirasını hak ediyoruz, elimizden alınmasına izin vermeyin. Sesi, bilgisi, kendisi güçlü olan hocalarımızın gözlerinin dolmasına izin vermeyin. Geleceği aydınlık kılacak öğrencilerin karamsarlığa düşmesine izin vermeyin. Biz gecemizi gündüzümüze katıp şifa dağıtmaya çalışıyoruz, iyi birer vatandaş olmaya çalışıyoruz, bizi itibarsızlaştırmayın.
Öğrencilerin bu çağrısına kayıtsız kalmayın…