Buteflika'nın 18 Nisan'da yapılacak seçimlerde 5. dönem aday olması ülkenin çeşitli kentlerinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen gösterilerle
protesto ediliyor. Cezayir resmi haber ajansı APS de ilk kez başkent Cezayir'de ve ülkenin diğer kentlerinde Buteflika'nın 5. dönem cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı yapılan gösterilere ilişkin haber yayımladı.





Haberde, "Çoğu gençlerden oluşan yüzlerce vatandaş, siyasi taleplerini ifade etmek için başkent Cezayir ve ülkenin diğer bölgelerinde toplandı" ifadesine yer verilirken, göstericilerin "adalete evet", "barışçıl gösteri", "reform ve değişiklik", "Buteflika'nın yeni dönemde adaylıktan vazgeçmesini istiyoruz" şeklinde sloganlar attıkları kaydedildi.





Başkentin dışında Cezayir'in Annaba, Setif, Kalime, Cicel, Becaye, Tizi Vuzu, Buira, Bumerdas, Tiyaret, Galizan, Vahran ve Vurkla kentleri de benzer gösterilere sahne oldu.

[caption id="attachment_3650567" align="alignnone" width="660"] Abdulaziz Buteflika 1999'dan bu yana ülkeyi yönetiyor.[/caption]

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 81 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması bir süredir ülkede gösterilere neden oluyor.

Hükümet yanlısı partiler Buteflika'nın adaylığını desteklerken, muhalifler ise ortak bir aday çıkarmak için uzlaşmaya çalışıyor.