Almanya'da aşırı sağcı NSU'ya üye olan ve 2007-2010 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekten hüküm giyen 44 yaşındaki Beate Zschape'ye mükafat gibi bir ayrımcılık yapıldı... Bir süredir bulunduğu cezaevinden ayrılmak istediğini avukatı aracılığıyla dile getiren terörist bu hafta istediğine kavuştu.

Beate, pazartesi günü saat 10:30 itibariyle Chemnitz Kadın Cezaevi'ne nakledildi. Geçen yıl ömür boyu hapis cezası alan ve daha sonra bu komplekse gitmek için başvuruda bulunan Beate'nin cezaevi adeta bir tatil köyü gibi.

Beate'nin dava sürecindeki umursamaz tavırları büyük tepki çekmişti.


13 metrekarelik bir hücreye konulan Beate'nin yatağı, dolabı, sandalyesi ve aynası var. Cezaevi avlusuna bakan bir penceresi olan Beate, duş ve tuvaleti iki kadın mahkumla paylaşmak zorunda. Saat 06:00'da kalkan Beate, 8:15'te kahvaltı yapıyor, 9:15'te ise yürüyüş yapıyor. Spor, öğle yemeği ve serbest zamanı için ayrı süresi olan Beate, saat 17:00'de akşam yemeği yiyor ve 17:30'da hücresine kapatılıyor.

Beate'nin kaldığı cezaevinde birçok sosyal aktivite de var... Mahkumlar, saksı yapımı, çizim, dikiş, origami, peyzaj, aerobik, futbol, voleybol, masa tenisi, koşu ya da tiyatro kursu alabiliyor.