Barr, Senato Adalet Komisyonu'nda katıldığı ve haber kanallarından canlı yayımlanan oturumda Rusya soruşturmasına ve Mueller'in raporuna ilişkin soruları yanıtladı. Mueller'in soruşturma raporuna ilişkin daha önce Kongre'ye yaptığı bildirimin arkasında olduğunu belirten Barr, ABD Başkanı Donald Trump'ın 2016 başkanlık seçimleri bağlamında Rusya ile gizli bir işbirliği içine girdiğine dair bir sonuca ulaşılamadığını söyledi. Barr, Rusya'nın Amerikan seçim sistemine müdahale etme yönünde bir çaba içinde olduğunu düşündüğünü kaydederek, bununla Trump ile Rusya arasında bir iş birliği olduğu iddiasının delilinin bulunmadığını ifade etti.

"SORUŞTURMAYI HİÇ YAPMAMASI GEREKİRDİ"

Soruşturmayı yürüten Mueller'a yönelik eleştirilerde bulunan Bakan Barr, Mueller'in "Trump'ın adaleti engellemeye çalışıp çalışmadığı" konusunda bir karara varamamasını ise anlayamadığını belirtti. Barr, "Başkanın adaleti yanıltıp yanıltmadığı konusunda karara varmaması gerektiğini düşünüyordu ise o zaman bu soruşturmayı da hiç yapmaması gerekirdi" dedi.

[old_news_related_template title="ABD basını: Trump günde 23 yalan söylüyor" desc="ABD merkezli Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği tarihten bu yana 10 bin ya da daha fazla yanlış ya da yanıltıcı iddiada bulunduğunu yazdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/30/iecrop/trump-reuers_16_9_1556598759.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/abd-basini-trump-gunde-23-yalan-soyluyor-4611992/"]

Bir soru üzerine Barr, geçen ay Kongre’de katıldığı bir oturumda, "Trump'ın seçim kampanyasına yönelik casusluk yapıldığı" şeklindeki açıklamasından pişman olmadığını da söyledi. Barr, "casusluk" teriminin herhangi bir olumsuz yan anlam içermediğini öne sürdü.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller 22 ay süren, Trump ve 2016 seçim kampanyası ekibinin Rusya ile gizli anlaşma yaptığı iddialarına yönelik soruşturmasının raporunu 22 Mart'ta Adalet Bakanlığına sunmuştu. Adalet Bakanı Barr, raporun önemli bulgularını iki gün sonra dört sayfalık bir mektupla Kongre'ye bildirmişti. AA