ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump'a yönelik azil maddelerini oylamak üzere bir araya geldi.

Trump süreç devam ederken paylaştığı mesajda, "Radikal sol tarafından söylenen berbat yalanlar, bir şey yapmayan demokratlar. Bu ABD'ye ve Cumhuriyetçi Parti'ye yapılan bir saldırıdır" şeklinde açıklamada bulundu.

SENATO'DA DA OYLAMA YAPILACAK


Demokratların kontrolünde olan Temsilciler Meclisinde söz konusu azil maddelerine yönelik oylama ise oturumun sonunda yapılacak.

Azil maddeleri, Temsilciler Meclisindeki vekillerin salt çoğunluğunun oyunu alması durumunda, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’ya taşınacak ve burada bir yargılama süreci başlayacak.

[old_news_related_template title="Trump'tan sert ifadeler: Savaş açıyorsunuz!" desc="ABD Başkanı Trump, Temsilciler Meclisi Başkanı'na azil süreciyle ilgili mektup yazdı. Trump, mektupta 'Hiçbir geçerliliği olmayan azil sürecini devam ettirerek görev yemininize ihanet ediyor, anayasaya bağlılığınızı kırıyor ve Amerikan demokrasisine savaş açıyorsunuz' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/17/iecrop/trump_16_9_1576615806.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/trumptan-sert-ifadeler-savas-aciyorsunuz-5515591/"]

RUSYA SORUŞTURMASI

Trump daha önce de Rusya'nın, 2016'daki seçimlere müdahale etmesine göz yummakla suçlanmıştı. Aylarca devam eden soruşturma sonrasında soruşturmayı yürüten savcı Mueller, olaylarla Trump'ın bir bağlantısı bulunmadığını açıklamıştı.

Muhalefetteki Demokrat Parti üyeleri, Trump'ın başkanlıktan azledilmesi için son olarak bu soruşturmayı devreye sokmuştu.