ABD Başkanı Trump'ın yoğun bir şekilde kullandığı ve bu sebeple büyük eleştirilere sebep olduğu Twitter üzerinden önceki gün attığı bir mesaj Ankara-Washington hattında ciddi bir gerilime sebep olmuştu. ABD askerlerinin Suriye'den çekilmesi konusunda Türkiye'den güvence istediklerini dile getiren Trump, "Eğer Türkiye Kürtleri vurursa, onları mahvederiz" demiş ve ekonomik olarak yaptırım uygulanabileceğini sinyalini vermişti.

ABD Başkanı'nın Twitter'daki küstah mesajını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı, ABD Başkanı'nın Twitter'daki küstah mesajını okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı, "İyi yanından bakarsak, Trump en iyi müttefikleriyle bu şekilde konuşuyor" yorumunu yapıyor.


Trump'ın bu açıklamaları ABD basınında da gündem oldu... Ülkenin çok okunan gazetelerinden New York Times'ın çizeri Patrick Chappatte, bir karikatür ile Trump'ı eleştirdi. Chappatte'ın çiziminde Erdoğan, Trump'ın Twitter mesajına bakarken yanında bulunan yardımcısı, "İyi yanından bakarsak, Trump en iyi müttefikleriyle bu şekilde konuşuyor" diyor.

New York Times, karikatürü, "Sürpriz! Trump yine Tweet atıyor" başlığıyla paylaştı.