Pentagon sözcüsü Hoffman ayrıca, Suriye’nin kuzeyindeki petrol sahasında konuşlanan ABD askerlerinin herhangi bir tehlike durumunda kendilerini savunma hakkına sahip olduklarını söyledi.

Daha önce Amerikan medyasında çıkan haberlerde, Beyaz Saray'ın ve Pentagon'un Suriye'de Deyr ez Zor'dan Haseke'ye uzanan yaklaşık 150 kilometrelik bir alandaki petrol sahasını korumak amacıyla ülkede ortalama 800 asker bırakmayı planladığını bildirmişti.

TRUMP PETROLE SAHİP ÇIKMIŞTI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper ise daha önceki bir açıklamasında söz konusu petrol sahalarını IŞİD'den arta kalan gruplardan ABD'nin koruyacağını ifade etmiş, ABD Başkanı Donald Trump ise daha belirsiz ifadeler kullanarak, ABD'nin 'petrolü koruyacağını' dile getirmişti.

"ABD YPG'NİN ÇEKİLMESİNDEN SORUMLU DEĞİL"

Hoffman’a, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, "YPG/PKK terör örgütünün ABD ve Rusya ile anlaşmaları ihlal ederek bölgeden çekilmediğini" belirttiği açıklaması soruldu.

Sözcü Hoffman, "Bu konuda tam netlik yok" ifadesini kullandı. ABD’nin bu bölgeden askerlerini çektiği için gözlem yapamadığını söyleyen Hoffman, ABD’nin YPG’nin çekilmesinden sorumlu olmadığını savundu.