Mueller'in hazırladığı rapor sonucunda Demokratlar soruşturma seçeneğinin kendileri için iyi olup olmayacağını tartışıyor. Raporun istenilen şekilde çıkmaması ve senatoda en az 20 Cumhuriyetçi senatörün daha kendileri lehinde oylamada bulunması zorunluluğu Demokratları soruşturma seçeneğinden iyice uzaklaştırdı.

Üstelik açılacak herhangi bir soruşturmadan istenilen sonucun alınamaması, önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Trump’ı daha güçlü çıkaracak iddiası Demokratları korkutan başka bir gerçek. Demokratlar, Trump’ın popülaritesinin düştüğüne ve böyle devam ederse seçimi kendilerinin kazanacağına inanıyor.

Cumhuriyetçilerde, Donald Trump’ın yanı sıra 73 yaşındaki eski Massachusetts valisi Bill Weld de adaylığını açıkladı. Demokratlarda ise aday bolluğu yaşanıyor. Eski başkan yardımcısı Joe Biden’ın geçtiğimiz günlerde "yarışta ben de varım" açıklamasından sonra aday sayısı yirmiye çıktı.

En güçlü isimlerin başında da Hillary Clinton’a adaylığı kaptıran Bernie Sanders var. 77 yaşındaki Sanders, Trump’a karşı kazanacağı iddiasında. Ayrıca öne çıkan isimlerin başında ise popülaritesi her geçen gün yükselen Pete Buttigieg var. 37 yaşındaki en genç aday Buttigieg, geçtiğimiz günlerde televizyon yıldızı Oprah Winfrey ile yemek yiyerek kendisinden destek istedi. Demokrat Parti’de senatörlerden valiye, belediye başkanından yazara yirmi aday seçimlere hazırlanıyor.

Tayfun HOPALI / ABD