Trump, Meksika sınırına duvar inşa edilmesi için bütçede kaynak ayrılması adına Cumartesi günü bazı öneriler de bulunmuştu.

Demokratlar ise önerileri “kabul edilemez”, “umutsuz girişim” ve “rehin alma” olarak nitelemişti. Trump, twitter mesajında Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve diğer Demokratlar’ın kendisi daha konuşmadan teklifini reddettiğini kaydetti.

Trump, muhaliflerinin suç ve uyuşturucuları görmediğini sadece kazanamayacakları 2020’yi gördüklerini belirtti. Amerika Başkanı, önerisinde af olmadığını sadece 3 yıl uzatma olduğunu, affın göçmenlik ya da başka bir konuyla ilgili daha büyük bir anlaşma için kullanılacağını vurguladı.

Trump, planının ülkede yasa dışı olarak bulunan 11 milyon kişiyi göndermek olmadığını belirtti ancak Pelosi’yi uyarmayı da ihmal etmedi. Trump, tweet mesajında “bu konuda dikkatli ol” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan, Trump'la görüştü" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Suriye'deki gelişmeler ele alındı. Erdoğan, Menbiç'te güvenliği devralmaya hazır olduklarını dile getirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/03/sondakika-20180305.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-erdogan-trumpla-gorustu-4-3197793/"]

TRUMP'IN ÖNERİSİ

Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, Trump, Cumartesi günü sunduğu önerisinde Amerika’ya anne babalarıyla yasa dışı olarak çocuk yaşta gelen ve kendileri Dreamers olarak nitelenen 700 bin kişinin 3 yıl daha korunmasını önermişti. Bu önerisi bazı kesimlerce af olarak nitelenmişti.

Buna ek olarak Trump, Geçici Koruma Statüsü’nde bulunan 300 bin kişi için de 3 yıl ek koruma süresi önermişti.

Amerika’da hükümetin bir kısmı bütçe konusunda Demokratlar’la Cumhuriyetçiler’in anlaşamaması nedeniyle 22 Aralık’tan buyana kapalı.

Yaklaşık 800 bin federal çalışan bu nedenle maaşlarını alamıyor. Başkan Donald Trump, bütçede Meksika sınırına duvar inşa edilmesi için yaklaşık 6 milyar dolar istiyor. Demokratlar ise buna karşı çıkıyor.