ABD, IŞİD ile mücadele bahanesiyle yardım etmeye başladığı YPG/PKK'ya lojistik ve eğitim desteğini sürdürüyor. Suriye’nin kuzeydoğusunu işgal eden YPG/PKK, ABD'nin desteğiyle son birkaç ayda 700 teröristi eğitti. Daha önce Türkiye sınırındaki Ayn İsa ve Tel Abyad'da verilen eğitimler, ABD ve Türkiye arasında başlayan güvenli bölge görüşmelerinden sonra güney ve doğu kesimlerdeki kamplara taşındı.

[old_news_related_template title="Patronları ABD olunca sınırımızda ellerini kollarını sallayarak geziyorlar" desc="Ankara-Washington hattında bir dönem gerilime sebep olan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin teröristleri Şanlıurfa'da görüntülendi. Türkiye ile ABD'nin Suriye’nin kuzeyindeki güvenli bölge çalışmaları devam ederken, YPG'li silahlı teröristler Türkiye sınırında resmen ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/03/iecrop/urfa-iha_16_9_1567497747.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/patronlari-abd-olunca-sinirimizda-ellerini-kollarini-sallayarak-geziyorlar-5314350/"]

Haseke iline bağlı Şeddadi beldesi, Rakka il merkezinin kuzeyi ve Tabka’da ABD'li askeri danışmanların eğittiği yaklaşık 700 terörist, YPG/PKK saflarına katıldı. Büyük kısmı Arap kökenli bu kişilere ideolojik eğitimi ise YPG/PKK verdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) alınan bilgiye göre, söz konusu eğitimde iç güvenlik, el yapımı patlayıcı tespit ve imha eğitimi, kontra-terör konularında danışmanlık veriliyor.

2015'ten bu yana IŞİD ile mücadeleyi gerekçe göstererek YPG/PKK'ya askeri destek veren ABD'nin Suriye'de halen 18 üs ve askeri noktada 2 bin civarı personeli bulunuyor. (AA)