Maduro, 2019 Adli yılı açılışında yaptığı konuşmada, Venezuela'nın ABD'deki büyükelçiliğini kapatma kararı aldığını duyurdu.

"CUMARTESİ GÜNÜ GELECEKLER"

ABD ile diplomatik ilişkileri kestiklerini bildiren Maduro, "ABD'deki büyükelçiliğimizi, bütün konsoloslukları kapatma kararı aldık. Bütün diplomatik personeli de geri çağırıyoruz. Cumartesi günü gelecekler" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... ABD'den yeni Venezuela hamlesi!" desc="ABD, Venezuela'daki krizi görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyini cumartesi günü acil toplantıya çağırdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/venezuela-iha1_7285294_16_9_1548356487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-haberi-abdden-yeni-venezuela-hamlesi-3257062/"]
Venezuela'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı. Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.[old_news_related_template title="Son dakika... Venezuela karıştı, ABD'den Maduro'ya tehdit... AB de devreye girdi" desc="Tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Venezuela'da sular durulmuyor. ABD Başkanı Donald Trump, bir süre önce mevcut hükümeti tanımayacaklarını duyuran muhalefet lideri Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıdı. Bu açıklamaların ardından Kanada ve AB de destek mesajları gönderirken ülkede Maduro karşıtı protesto gösterileri başladı. Maduro TV karşısına çıkarak ABD ile bütün diplomatik ilişkilerin kesildiğini açıkladı ve ABD'li diplomatlara ülkeden ayrılmaları için 72 saat süre tanıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/01/iecrop/nytime-reuters_16_9_1548306478.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-venezuela-karisti-abdden-maduroya-tehdit-ab-de-devreye-girdi-3246366/"]

72 SAAT SÜRE TANIMIŞTI

Maduro ise başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezuelalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

MADURO'DAN TÜRKİYE, RUSYA VE ÇİN'E TEŞEKKÜR

Öte yandan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Venezuela’nın yalnız olmadığını vurgulayan Maduro, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya, Çin, Türkiye ile diğer hükümetler ve dünya halklarına, Venezuela’nın yasal olarak kurulmuş hükümetine verdikleri sağlam destek açıklamalarından dolayı müteşekkirim. Kararlı desteğe teşekkürler."

Venezuela'da önceki gün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı. AA