Olay, Afganistan’ın Tahar vilayet merkezinde, Talukan’da meydana geldi. Tahar polisinin aktardığına göre, kimliği belirsiz silahlı bir saldırgan radyo istasyonunun Talukan’daki ofisine gece saatlerinde girerek radyo çalışanlarına ateş açtı ve saldırı sonrası hemen olay yerini terk etti.

[old_news_related_template title="Belçika'da Türk dükkanına silahlı saldırı" desc=" Belçika’nın Anvers şehrinde Türk Vatandaşlarının yoğun olarak yaşadığı Brederodestraat’ta, Türklerin işlettiği kafe önünde silahlı bir kişinin açtığı ateş sonucu 3 Türk yaralandı. Yaralılardan birinin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/polis-belcika-reuters_16_9_1549123652.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-belcikada-turk-dukkanina-silahli-saldiri-3369538/"]

Hamsada Radyo yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre ise 6 yıldır radyoda çalışmakta olan 28 yaşındaki Shafiqullah Arya isimli bir gazeteci ve 2 yıldır radyoda çalışmakta olan 26 yaşındaki Rahimullah Rahmani isimli sunucu, saldırıda hayatını kaybetti.

Saldırı nedeninin henüz bilinmediği, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı.  DHA