Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç'ın ev sahipliğinde yapılan resepsiyona Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Türk ve Amerikalı çok sayıda üst düzey konuk katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Büyükelçi Kılıç, Türk ve Amerikalı üst düzey katılımcıları bir araya getiren bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, iki ülke arasındaki meselelerin samimi bir şekilde ele alınması için bunların fırsatlar olduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar (sağda), Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK) bağlı Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) ile Amerikan-Türk Konseyi (ATC) tarafından bu yıl 37'ncisi düzenlenen Ortak Yıllık Konferansın açılış resepsiyonuna katıldı.


Kılıç, "Türk-Amerikan ilişkileri 60 yıl boyunca ortak amaçlar, paylaşılan çıkarlar ve ortak değerler etrafında örülmüştür. Bugün de Türk-Amerikan ilişkileri her zamanki kadar önemli ve değerlidir" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında belli konular üzerinde anlaşmazlıklar olduğunu, ancak bu sorunların yapıcı diyalog yoluyla aşılabileceğine inandığını anlatan Büyükelçi Kılıç, bu konuda gayret göstermeye devam edeceklerini vurguladı.