Almanya'nın Hannover şehri yakınlarındaki Lehrte'de yaşayan küçük Esra, korkunç bir şekilde yaşamını yitirdi. Lehrte'de yaşayan Türk ailenin tek kızı olan Esra, perşembe günü okuluna gitmek için eden çıktı. Evinin 150 metre uzağındaki otobüs durağına gitmek üzere yola çıkan 11 yaşındaki Esra, kırmızı ışıkta bekledi. Yayalar için yeşil ışık yanında yolun karşısına yürümeye başlayan Esra'ya kırmızı ışıkta durmayan bir çöp kamyonu çarptı.

Sağa dönüşte yayaya yol vermeyen ve kuralları ihlal eden sürücü Esra'yı sürükledi. Bir gün önce arkadaşlarıyla doğum gününü kutlayan Esra ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Olayı görenler polisi ararken şoför yardım etmek bir yana hiçbir şey olmamış gibi kaçtı. Hastanede yoğun müdahaleye rağmen yaşam savaşını kaybeden minik Esra hastanede yaşama veda etti.

ŞOFÖR GÖZALTINA ALINDI

Polisin yaptığı araştırmalar sonunda sürücü, çalıştığı iş yerinde gözaltına alındı. Olayı duyan 35 yaşındaki acılı baba ise bayıldı. Olaydan bir gün sonra konuşan 35 yaşındaki acılı baba, "O bizim tek kızımızdı. Yavrumuz bir gün önce doğum gününü kutlamıştı. Yeni arkadaşlar edinmişti. Allahım ne büyük acı“ diyerek gözyaşı döktü.

Alman Bild Gazetesi, Esra’nın ve olay yerinin haber ile fotoğraflarına geniş yer ayırdı. Olay, tüm Almanya’daki Türkler’i derinden üzdü.