Kati Piri, YSK'nın aldığı kararla seçimlerle Türkiye'de demokratik görev değişime olan güvenin sona erdiğini duyurdu.

Piri şöyle dedi:

"Erdoğan yenilgiyi kabul etmiyor ve halkın iradesine karşı çıkıyor. AKP İstanbul seçimlerini yenilemesi için YSK'ye baskı yaptı. Bu, Türkiye'de seçimler yoluyla iktidarın demokratik devir tesliminin güvenilirliğini bitirmektedir"

[old_news_related_template title="YSK'nın son dakika İstanbul seçim iptali kararına dünya basını nasıl bakıyor?" desc="Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul'da CHP'nin kazandığı seçimleri iptal etmesinin ardından uluslararası finans dünyasının takip ettiği iki önemli yayın olan Financial Times ve The Wall Street Journal da gelişmelere yer verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/05/06/iecrop/secim_16_9_1557166107.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ysknin-istanbul-kararina-dunya-basini-nasil-bakiyor-4697371/"]

ROTH: YSK YIKICI BİR SİNYAL VERDİ

YSK'nın iptal kararına Alman siyasetçilerden de tepki geldi. Yeşiller partili Federal Meclis Başkanvekili Claudia Roth, YSK kararının çok ciddi bir sinyal olduğunu vurgulayarak, "Seçim Kurulu'nun kararı tepeden yapılan son derece güçlü baskının sonucudur. Sinyal yıkıcı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve partisi AKP'nin yerel seçimlerden sonra demokratik değişim umut edenlerin hepsine kötü bir ders vermek istediği görülüyor. Demokratik koşullar görüntüde bile sürdürülemiyor. Burada seçimlerin her şeyden çok, sonuçlar hükümdarın hoşuna gitmediği için tekrar edildiği endişesi ortadadır” ifadelerini kullandı.