Reuters haber ajansının gece saatlerinde servis ettiği haber, "Bu kadar da olmaz artık" dedirtti... İç savaşın ve krizin 8 yılı aşkın bir süredir bitmek bilmediği Suriye'de sırtını ABD'ye yaslayan terör örgütü PYD/YPG'nin temsilcisi akıllara durgunluk veren bir açıklama yaptı.

Omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin oluşturduğu ve ABD'den hem lojistik hem de silah desteği alan Suriye Demokratik Güçleri'nin temsilcisi, ABD'ye ve uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu. Temsilci, üst düzey ABD'li generallerle konuştuklarını ve 1.000 ile 1.500 uluslararası asker grubunun bölgede kalması çağrısında bulundu. Trump'ın bölgeden çekilme kararını yavaşlatmak istediklerini alenen ifade eden terör örgütünün yetkilisi, "Biz hava sahasının korunması, havadan destek ve sahada bizimle koordineli çalışan bir asker gücü istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: Reuters


Yetkili bu açıklamayı yaparken Fransız ve İngiliz askerlerinin de bölgede kalmasını isterken, "Ben bir grup Amerikan askerinin bölgede kalmasını istiyorum. Amerikan güçleri bizim yanımızda kalmaya devam etmeli" dedi.

"AYNI DOĞRULTUDA DEĞİLİZ"
ABD'li komutan Joseph Votel ise Suriye'den çekilme planının uygulanmaya devam edildiğini belirterek, "Bizden istediklerini elbette anlayışla karşılıyoruz, ancak şu anda bu doğrultuda değiliz" dedi. ABD güçlerinin kalmasıyla ilgili konunun görüşülüp görüşülmediğine dair soruyu yanıtlayan Votel, "Görüşmenin çerçevesi, ABD güçlerinin kalmasıyla ilgili değildi. Koalisyonun burda ne yapabileceğini ele aldık" dedi. Votel, IŞİD'le çatışmaya devam ettiği sürece SDG'yi destekleyeceklerini de söyledi.