Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, önceki gün sosyal medyada paylaşılan Arapça mesajlar ve görseller konusunda açıklama yaptı. sözcü.com.tr'nin gündeme getirdiği ve sosyal medya üzerinden de büyük tepki çeken paylaşımlar üzerine Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu hem Twitter'da hem de resmi internet sitesinde arka arkaya açıklamalarda bulundu.

Dün gece Ankara'daki delegasyon tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamada, "Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

[old_news_related_template title="Avrupa Birliği'nden şaka gibi Türkiye paylaşımı: Türkçe, İngilizce ve Arapça" desc="Her ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda resmi dil olarak Türkçe gösterilse de Avrupa Birliği'nin bundan pek haberi yok gibi görünüyor... Zira AB'nin Türkiye delegasyonunun resmi Twitter hesabında yapılan paylaşımlar üç dil ile takipçilerine gönderiliyor. Türkçe ile birlikte artık adeta 'dünyanın resmi iletişim' aracı olan İngilizce yapılan paylaşımlara 5 Eylül'den itibaren Arapça da eklendi. AB Delegasyonu'ndan yetkililer sözcü.com.tr'ye konuyla ilgili açıklama yaptılar." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/09/iecrop/ab-ekran-1_16_9_1568019483.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-avrupa-birliginden-saka-gibi-turkiye-paylasimi-turkce-ingilizce-ve-arapca-5324186/"]

Fakat Twitter üzerinden bu mesajı paylaşan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu resmi internet hesabından başka bir açıklama yaptı. Açıklamada delegasyonun Türkçe ve İngilizce dillerini kullandığı fakat Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı hakkındaki bilgilendirme amaçlı sosyal medya mesajlarında Arapçanın da kullanıldığı belirtildi. Açıklamada, "Türkiye'de yaşayan Suriyelilere yönelik yayımlanan bu mesajların amacı, Türkiye'deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRIT) altında eğitim, sağlık, insani yardım, göç yönetimi, alt yapı ve sosyo-ekonomik alanlarda yürütülen ortak projeler kapsamında yapılanlar hakkında, kendi dillerinde bilgi vermektir" açıklaması yapıldı.

Dün sosyal medyada büyük tepki çeken Arapça paylaşımların ardından sözcü.com.tr'ye açıklama yapan AB Türkiye Delegasyonu yetkilileri bir açıklama yapılacağını ve durumun farkında olduklarını açıklamıştı.