Tusk, sosyal medyadan paylaştığı açıklamasında, "Türkiye ile olumlu komşuluk ilişkileri sürdürme konusundaki iyi niyetimize rağmen, tansiyonun yükselmesi üzerine ve AB üyesi Kıbrıs'ın egemenliğini ihlal edecek şekilde adım atılması AB'nin daha önce kararlaştırıldığı gibi dayanışma içinde bu duruma cevap vermesine neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

AB, Rum tarafı, Yunanistan'ın benzer açıklamarına Türk Dışişleri, "Kıta sahanlığında ne yapacağına Türkiye karar verir" yanıtını vermişti.

[old_news_related_template title="Türkiye'nin sondaj hamlesine şaşırtan tepki!" desc="Kıbrıs adasına yüzlerce kilometre uzaklıktaki Ermenistan'dan, Türkiye'nin bölgedeki sondaj çalışmalarına tepki geldi. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde jeolojik keşif çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla sondaj çalışmaları yapma girişiminden endişe duyduklarını ve bu eylemleri kınadıklarını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/07/10/iecrop/sondaj-aa_16_9_1562776481.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/turkiyenin-sondaj-hamlesine-sasirtan-tepki-5224235/"]