Türkiye 23 Haziran'da yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine kilitlenirken, Avrupa'da da ilginç seçim manzaraları yaşanıyor.

Konu seçimler olduğunda, siyasi figürler coğrafya fark etmeksizin seçmenlerle iç içe olmak için ekstra çaba sarf ediyor. Türkiye'de taksi durağı ve pazar ziyaretleri ilk akla gelen yöntemler olurken, 1980'li yıllarda Türk siyasetindeki önemli isimlerden merhum Hasan Celal Güzel, sıra dışı tarzıyla seçim kampanyalarının en renkli karakterlerinden biriydi.

Sokağa çıkarak halkla bir araya gelen Güzel, samimi tavrıyla vatandaşları tek tek kucaklamasıyla hafızalardaki yerini koruyor.

Merkel, seçim dönemlerinde döner keserken verdiği karelerle hatırlanıyor.


Dünya siyasetinde de durum farklı değil. Genel olarak sert tavrıyla bilinen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türk seçmenlerden oy alabilmek için dönerin başına geçebiliyor.

EŞİ BENZERİ YOK

Türkiye ve dünyadan örnekler çoğaltılabilirken, 5 Haziran'da genel seçimlere gidecek Danimarka'da eşi benzeri olmayan kampanyalar dikkat çekiyor. Danimarka Sosyal Liberal Partisi lideri Morten Østergaard, seçmenlerin desteğini alabilmek için ilginç bir yöntem seçti.

Sosyal medyadan belirlediği seçmenlerin evine giden Østergaard, vaatlerinden bahsettikten sonra geceyi onların evinde geçiriyor. Adı açıklanmayan bir çiftin evine giden Østergaard, kendisine ayrılan odada uyumaya hazırlanırken çekilen bir fotoğrafı da sosyal medyada paylaştı.

Joachim B. Olsen.


Danimarka'daki bir diğer sıra dışı kampanya ise dijital ortamda öne çıkıyor. Liberal İttifak partisi adayı Joachim B. Olsen, bir cinsel içerikli video paylaşım sitesine reklam vererek, "İşiniz bittiğinde Jokke için oy verin!" ifadelerini kullandı.