Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaşanan gerilimle ilgili açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Bu gerginliğe yol açan Keşmir problemidir. Bir an önce çözülmesi gerekiyor ki iki ülke arasındaki problem ortadan kalksın. Pakistan Hindistan arasındaki gerginlik Afganistan sürecine de bazen etki yapıyor. Keşmir'le sınırlı kalması mümkün değil" dedi.

[old_news_related_template title="Son dakika: Jetler vuruldu savaş başladı!" desc="Hindistan ile Pakistan arasındaki Keşmir gerilimi devam ediyor... Dün Hindistan'ın Keşmir'deki terör örgütlerine saldırı düzenlemesinin ardından bugün en az 3 Pakistan savaş jetinin Hindistan'a girdiği açıklandı. Öte yandan Hint yetkililer, bölgedeki Srinagar Havalimanı'nın 3 saat boyunca kapalı tutulacağını açıkladı. Öte yandan bölgede Hindistan'a ait bir savaş uçağının düştüğünü ve iki asker ve bir sivilin hayatını kaybettiği duyuruldu. Pakistan'dan yapılan açıklamada Hindistan'a ait iki savaş uçağının vurulduğu ve birinin düştüğü belirtildi. Pakistan yaşananların ardından bütün hava sahasını kapattığını duyurdu. Ulusal Güvenlik Kurulu'nu acilen toplayan Pakistan, 'Gerekirse nükleer silah kullanırız' açıklamasını yaptı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/02/iecrop/budgam-hindistan-pakistan-reuters_16_9_1551253406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-pakistan-savas-jetleri-hindistan-hava-sahasina-girdi-3701345/"]

Çavuşoğlu, Hindistan tarafından herhangi bir bilgilendirme gelmediğini söylerken, "Hindistan'la görüşmeye açığız" dedi. Dışişleri Bakanı, "Afganistan zaten birçok zorluk çekiyor, iki komşu arasındaki gerginlikten etkilenmemesi gerekiyor" dedi.