Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada Trump ile görüşmede terör örgütleri YPG, FETÖ ve Türkiye'nin Rusya'dan aldığı ancak ABD'nin karşı çıktığı S-400 füzeleri ve F-35 savaş uçakları dahil olmak üzere pek çok konunun görüşülebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey'nin bu haftaki ziyaretinde ABD'nin Suriye'den çekilmesi ve Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge kurulması konularında iki ülkenin her konuda mutabık olmasalar da pozisyonlarının birbirine yakınlaştığını söyledi.

Çavuşoğlu, Paraguay dışişleri bakanı ile yaptığı ortak basın toplantısında, Ankara ile Washington arasında ABD'nin Suriye'den çekilmesi ve ülkedeki asker sayısını azaltması ile Suriye'de güvenli bölge kurulması konularında çalışan bir görev gücü olduğunu hatırlattı. Çavuşoğlu, "Bu toplantılar neticesinde artık karşılıklı yazılı şekilde görüşler paylaşılmaya başlandı. Her konuda mutabık olduğumuz söylenemez, ancak yakınlaşma var diyebiliriz" dedi. Çavuşoğlu ABD'nin önerilerine verecekleri cevap üzerinde tüm kurumlarla birlikte çalıştıklarını söyledi, ancak öneriler hakkında bilgi vermedi. Çavuşoğlu, ABD'nin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu İran'dan petrol ithal eden ülkelere yaptırım muafiyetini kaldırması hakkındaki soruya ise Türkiye'nin ithal ettiği petrolün kaynağının çeşitlendirmesinin kolay olmadığı cevabını verdi.