Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Ankara'ya ziyaret gerçekleştireceğini duyurarak Türkiye'yi Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekatı için eleştiren Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a cevap verdi.

[old_news_related_template title="Heiko Maas, Türkiye'ye geliyor!" desc="Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Suriye’de yaşanan gelişmeleri ele almak üzere hafta sonunda Ankara’yı ziyaret edeceğini açıkladı. Maas, Türkiye’ye 'siyasi süreci baltalamama' çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/24/iecrop/maas-erdogan-aa_16_9_1571929341.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/heiko-maas-turkiyeye-geliyor-5409535/"]

Maas'ın paylaşımına Almanca olarak yanıt veren Çavuşoğlu, Alman Dışişleri Bakanı'nın Türkiye ziyaretinden memnun olacaklarını ama üslubunun doğru olmadığını kaydetti. Çavuşoğlu, “Sevgili Heiko Maas, Türkiye ziyaretinize sevindim. Her zaman memnuniyet ile karşılanırsınız. Ama parmağını sallayarak değil. Her kim Türkiye'ye ders vermeye kalkarsa, gerekli cevabı alacağını bilmelidir” ifadelerini kullandı.