Deniz seviyesinden 5.000 metre yüksekte bulunan ve bu sayede "Dünyanın en yüksekteki kenti" unvanını alan Çin'in Wenchuan kenti siyasi bir aşk kriziyle çalkalanıyor... Kentin belediye başkanı olan Liu'nun en yakın arkadaşının eşiyle gizli bir aşk yaşadığı ve sık sık ikilinin birlikte olduğu ortaya çıktı. Çin basınında sansasyon etkisi yaratan olayın ise 2016'da fark edildiği ve bu hafta açıklandığı belirtildi.

 

Siyasi skandalın patlak vermesi ise tamamen tesadüf eseri ortaya çıkması olayın uluslararası kamuoyunda dikkat çekmesini sağladı. Belediye Başkanı Liu'nun en yakın arkadaşı olan Yang isimli adam, bir gün evindeki güvenlik kamerasını kapatmadan evden çıktı. İşe giden adam daha sonra kamera kayıtlarına bakınca ise hayatının şokunu yaşadı. Zira kendisi evden çıktıktan bir süre sonra evin kapısı çalınıyor ve yakın arkadaşı Liu eve geliyor. Liu'yu karşılayan ise Yang'ın 20 yıllık eşi Cui Hua.

İkili kapı önünde konuşurken Cui Hua, "Ne yapıyorsun" diye sorunca Liu, "Seni özledim" diyor ve ikili öpüşmeye başlıyor. Daha sonra ise kapının önündeki belediye başkanı Cui Hua'yı öpmeye başlıyor. Hua kısa bir süre sonra sütyenini çıkardıktan sonra ise kayıt kesiliyor. Çin'in kuzey doğusunda yaşanan bu olayın ardından 2018 yılında boşandıklarını söyleyen Yang, "Bu videoyu kamuoyuna göstermeyecektim ama fikrimi değiştirdim. Eşim daha sonra belediye başkanının altında çalışan bir komisyonda görev almaya başlamıştı. Ben bu yasak ilişkiyi yetkililere şikayet ettim ama kimse bir şey yapmadı. Amacım bu iğrenç olay ile ilgili daha fazla dikkat çekmek" dedi.