Venezuela diken üstünde... Bugün muhalefet lideri Guaido'nun açıklamaları üzerine başlayan ayaklanma sonrasında Venezuela hükümetinden de peş peşe hamleler geldi. Venezuela hükümeti Guaido'nun çağrısıyla sokaklara çıkan göstericilere müdahale ederken uluslararası kamuoyu da yaşananların ardından açıklamalarda bulundu.

Yaşananların ardından İspanya'nın geçici hükümeti Guaido'nun demokratik geçiş için meşru isim olduğunu açıkladı. Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Venezuela'da Guaido, ülkede demokratik geçiş için meşru liderdir" ifadesi kullanıldı. Yetkili, Venezuela'da askeri darbeyi desteklemediklerini vurguladı.

Öte yandan Venezuela'nın komşusu Bolivya'dan da üst düzey açıklama geldi. Bolivya lideri Evo Morales, Twitter üzerinden açıklamalarda bulundu. Morales, "Venezuela'da sağcılar tarafından yapılan ve dış güçlerin desteklediği darbe darbe girişimini kınıyoruz" dedi.

Küba ve Bolivya, Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido öncülüğündeki darbe girişimine karşı mevcut hükümetin yanında olduklarını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump'tan da yaşananlar sonrasında bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, "Başkan konu hakkında bilgi aldı ve şu anda yaşananları takip ediyor" ifadesini kullandı.

Detaylar geliyor...

[old_news_related_template title="Son dakika... Venezuela'da darbe girişimi" desc="Tarihinin en büyük askeri ve siyasi krizini yaşayan Venezuela'da sıcak bir gelişme yaşandı. Venezuela hükümeti, muhalefetle bağlantılı bir grup askerin darbe girişimi yaptığını açıkladı. Yetkililer girişimin bastırılmaya çalışıldığını açıkladı. Venezuela hükümeti, 'Halkı, Maduro'yu savunmak için başkanlık sarayında toplanmaya çağırıyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/04/30/iecrop/venezuelaa-reuters_16_9_1556623064.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-venezuelada-darbe-girisimi-4619468/"]