Beyaz Saray'a başkan olarak adım attığından beri her açıklaması ve her kararı olay olan ABD Başkanı Donald Trump özellikle sosyal medya kullanımıyla tepki çekiyordu. Sadece ülkesiyle ilgili değil, diplomatik konularda da Twitter üzerinden "resmi" açıklamalarda bulunan Trump'ın genel olarak dengesiz bir tutum içerisinde olduğu sık sık gündeme gelirken bu hafta, ABD Başkanı Ankara-Washington hattında bir krizin fitilini ateşledi.

13 Ocak'ta Türkiye'ye yönelik skandal bir mesaj atan Trump, kısa süre içinde tavrını değiştirdi. 13 Ocak'ta Türkiye'ye yönelik skandal bir mesaj atan Trump, kısa süre içinde tavrını değiştirdi.


ABD'nin Suriye'deki askerlerini çekme kararını da duyurduğu Twitter üzerinden Türkiye'yi tehdit eden Trump, "Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz" demişti.

Trump, kısa süre içerisinde attığı eski mesajını resmen unuttu. Trump, kısa süre içerisinde attığı eski mesajını resmen unuttu.


Yetkililer ve uzmanlar bu açıklamanın ekonomik yaptırım anlamına geldiğini düşünerek konuyla ilgili uzun uzun analizler kaleme aldı. Fakat bütün bu analizler ve yorumlar 23 saat 41 dakika içerisinde anlamsız bir hale geldi. Zira Trump, dün gece Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni bir tweet attı.